zaļo tomātu ievārījums
Foto: Shutterstock
Drīz beigsies konservēšanas sezona, bet joprojām var paspēt pagatavot dažādus gardumus, izmantojot pēdējos tomātus. Turklāt pēdējā raža vienmēr tiek novākta zaļā veidā.

Zaļos tomātus var salikt kastēs un noglabāt sausā, tumšā vietā gatavoties. Daži tomāti joprojām sārtosies, bet citi tā vietā var sākt bojāties. Konservēt var ne tikai sarkanos tomātus, arī zaļie tomāti ir piemēroti ziemas salātiem.

Turklāt no zaļajiem tomātiem var pagatavot ne tikai pikantas uzkodas, bet arī ievārījumus un čatnijus. Ja kādam garšo ievārījumi ar čili asumiņu, vārot zaļo tomātu ievārījumu, var pievienot nedaudz čili piparu mīkstumu.

Piedāvājam 12 rudenīgas receptes pēdējiem dārza tomātiem:

Maigie tomātu salāti ziemai

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami maigie tomātu salāti ziemas krājumiem būs laba piedeva gan gaļas, gan makaronu ēdieniem.

Lasīt vairāk

Tomātu mērce

Pašgatavota tomātu mērce - garda un aromātiska, turklāt vienmēr būsi pārliecināta par to, kas ir tās sastāvā!

Lasīt vairāk

Tomātu salāti ziemai jeb mednieku salāti

Foto: Shutterstock

Tomātu salāti ziemai jeb mednieku salāti - tik gardi ka pavasari nesagaidīs.

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu lečo

Foto: Shutterstock

Zaļo tomātu lečo - vienkārši un ļoti gardi.

Lasīt vairāk

Asā tomātu mērce

Foto: Shutterstock

Asā tomātu mērce burciņā - lieto mērču un sautējumu garšas uzlabošanai.

Lasīt vairāk

Veseli zaļie tomāti

Foto: Shutterstock

Veseli zaļie tomāti - ziemīgām piedevām.

Lasīt vairāk

Cukīni salāti ziemai

Foto: Shutterstock

Cukīni salāti ar burkāniem un sīpoliem ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Pikantie zaļo tomātu salāti ar mārrutkiem bez karsēšanas

Foto: Shutterstock

Pikantie zaļo tomātu salāti no viesību galda pazūd zibensātrumā, raksta receptes autore, portāla Cālis.lv lietotāja Maigucis. Otra šīs receptes priekšrocība - burciņas nav jākarsē.

Lasīt vairāk

Pikantie zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti

Foto: Shutterstock

Pikanti zaļo tomātu - kabaču un patisonu salāti ziemas krājumiem. Šim sautējumam būs plašs pielietojums - tāpat "pliks" labi garšos pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem, bet to var izmantot kā piedevu pie zupām (būs pikantākas un tumīgākas).

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu čatnijs

Foto: Vida Press

Brīnišķīgais tomātu čatnijs saderēs gan ar gaļām, gan sieriem, gan pastu.

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu, citronu un apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Eksotiskais zaļo tomātu, citronu un apelsīnu ievārījums ziemai.

Lasīt vairāk

Zaļo tomātu ievārījums

Foto: Shutterstock

Eksotiksais ziemas krājumu viesis - zaļo tomātu ievārījums.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!