zaļo tomātu ievārījums
Foto: Shutterstock
Drīz beigsies konservēšanas sezona, bet joprojām var paspēt pagatavot dažādus gardumus, izmantojot pēdējos tomātus. Turklāt pēdējā raža vienmēr tiek novākta zaļā veidā.

Zaļos tomātus var salikt kastēs un noglabāt sausā, tumšā vietā gatavoties. Daži tomāti joprojām sārtosies, bet citi tā vietā var sākt bojāties. Konservēt var ne tikai sarkanos tomātus, arī zaļie tomāti ir piemēroti ziemas salātiem.

Turklāt no zaļajiem tomātiem var pagatavot ne tikai pikantas uzkodas, bet arī ievārījumus un čatnijus. Ja kādam garšo ievārījumi ar čili asumiņu, vārot zaļo tomātu ievārījumu, var pievienot nedaudz čili piparu mīkstumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!