Vēlies uzburt omulīgu brīvdienu pēcpusdienu? Izcep kaut ko garšīgu, izmantojot auzu pārslas un klijas, aizstāj cukuru ar medu vai banāniem. Tas būs veselīgs mierinājums ikvienam kārumniekam.
Uzklāj galdu ar skaistām krūzītēm un šķīvjiem, aplej aromātisku tēju vai kafiju un cienā mīļos ar tikko ceptiem gardumiem. Tie var būt kēksiņi un cepumiņi, tās var būt pankūkas un cepti āboli ar karamelizētām auzu drupačām, un tās var būt pat konfektes. Vēlies kaut ko pavisam vienkāršu? Sajauc grauzdētu auzu pārslu musli un pasniedz ar pienu, izvāri biezputru kokosriekstu pienā. Lai smaržo māja un omulība!
Auzu pārslu kēksiņi ar žāvētām dzērvenēm
Burvīgi auzu pārslu kēksiņi ar klijām, žāvētām dzērvenēm un nelielu miltu piedevu. No dotā daudzuma sanāks 18 kēksiņi.
Banānu un auzu pārslu pankūkas ar pikantiem mango salātiem
Pikantas banānu pankūkas ar pikantiem mango un sarkano sīpolu salātiem jeb salsu. Atsvaidzinoša pārmaiņa brokastīm vai vienkāršām vakariņām.
Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām
Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.
Biezpiena un auzu pārslu cepumi
Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.
Ātrais ogu krambls - drumstalu deserts
Veselīgas un ātrās brokastis - kas varētu būt labāks? Laba iespēja izmantot pēdējās ogas, vai arī pievienot plūmes, bumbierus vai kaut ko citu, kas padarīs rītu patīkamāku! Pasniedzot kopā ar saldējumu, brokastis pārvēršas par īstiem svētkiem un vairs nav grūti piecelties agrāk.
Dateļu un ābolu drumstalkūka
Pavisam garda plātsmaize, kas pildīta ar datelēm un āboliem. Īpašu garšu pildījumam piešķir aromātiskās garšvielas, bet kraukšķīgumu – auzu pārslas, kas piejauktas miltu un sviesta mīklai.
Auzu pārslu un banānu kēkss bez miltiem, sviesta un olām
Diētisks, bet ne mazāk gards auzu pārslu kēkss bez miltiem un bez olām, kā arī bez taukvielām. Mīklu sajauc no ātri vārāmām auzu pārslām, banāniem, rīvētiem burkāniem, medus, rozīnēm un riekstiem. Rīvētu burkānu vietā var izmantot arī burkānu masu, kuru iegūst pēc sulas spiešanas.
Sulīgais melleņu 'crumble'
Šis saldais ēdiens pilnībā atbilst filmai ''Manas melleņu naktis'', jo mellenes patiesi ir tik tumšas kā augusta naktis, savukārt saldā garša itin labi piestāv vasarai. Un kad tad vēl, ja ne tagad jāizbauda melleņu garšu variācijas? Iesaku remdināt kāri pēc kaut kā salda ar šo elementāri pagatavojamo desertu, kas pārsteigs pat tos, kas uzskata, ka recepte, kurā nepieciešama cepeškrāsns, ir sarežģīta.
Trauslie auzu pārslu - kokosriekstu plācenīši
"Anzac" cepumi jeb auzu pārslu-kokosriekstu plācenīši – neparasti cepumi ar ingveru un iesalu.
Kokosriekstu pienā vārīta auzu pārslu biezputra ar ceptiem ananasiem
Klasisko brokastu ēdienu auzu pārslu putru var gatavot dažādi - vieni to vāra pienā, citi - ūdenī, vēl citi vienkārši pārlej ar karstu ūdeni un uzbriedina. Piedāvājam vēl kādu variantu - vārīt kokosriekstu pienā, papildinot ar svaigu ingveru un, piemēram, grilpannā ceptiem ananasiem. Sāc dienu citādi!
Auzu pārslu biskvīta un biezpiena rīsu krēma kūka ar smiltsērkšķu želeju no Svetlanas Riškovas
Recepti piedāvā restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
Siera kūka ar mellenēm atvasaras baudīšanai
Lai vai kā negribētos to atzīt, tomēr gada karstākā sezona pietuvojusies izskaņai, un 1. septembris jau klauvē pie durvīm. Taču septembra pirmā diena ir svētki, un kas gan būtu svētki bez kūkas? Neatkarīgi no tā, vai 1. septembris jūsmājās ir svētku diena vai nē, šī kūkas recepte ir tā vērta, lai to pagatavotu un gardu muti notiesātu gabaliņu, vai pat divus.
Auzu pārslu – banānu cepumi
Ikdienā izvēlos veselīgu uzturu, tāpēc samērā strikti sekoju līdzi ēdienu uzturvērtībai. No savas ēdienkartes jau krietnu laiku esmu izslēgusi visu trekno, saldo un cepto, kā arī miltu izstrādājumus, aizstājot tos ar veselīgākām alternatīvām. Tā kā reizēm kādu našķi gan kārojas, priecājos, ka esmu atklājusi banānu – auzu pārslu cepumu recepti, kas ir gan veselīga un sātīga, gan pietiekami salda. Cepumi lieliski der gan kā uzkoda, gan brokastu ēdiens, aizstājot auzu pārslu putru, kas man personīgi tās ierastajā formātā mēdz visai ātri apnikt.
Vienkāršais musli maisījums
Mājās gatavots musli ir lētāks un veselīgāks nekā veikalā nopērkamie maisījumi, turklāt to tu vari veidot, izvēloties sastāvdaļas, kuras tev patiešām garšo. Sekojot šai receptei, iegūsi aptuveni 1 kilogramu garda un kraukšķīga musli brokastu maisījuma, kurš, pārliets ar pienu, sulu vai jogurtu būs ideāls dienas sākums.
Smiltsērkšķu un balzāma želejkūka ar auzu pārslu cepumu pamatni un skābā krējuma konfekti
Atsvaidzinoši un saldi vienlaicīgi - restorāna "Kaļķu vārti" šefpavāra Raimonda Zommera recepte auzu pārslu cepumu un smiltsērkšķu želejas kūkai ar skābā krējuma konfekti.
Olu un Burbonas vaniļas krēms ar auzu pārslu griljāžu
"Salda garša vienmēr raisa smaidu. Tikai atceries – izvēlies kvalitatīvus produktus!" saldo ēdienu raksturo receptes autors Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.
Auzu pārslu un banānu biezputra 'Bananarama'
Veselīgam dienas sākumam - brokastu auzu pārslu biezputra ar banāniem. Vēl labākam noskaņojumam - parūpējies par to, lai mazajam ēdājam patiktu brokastu noformējums! Mīļākā bļodiņa un dzērveņu ievārījuma smaidiņš noteikti uzlabos apetīti!
Ķirbju konfektes
Līdz Ziemassvētkiem vairs nav tālu... Zinu, zinu, teiksiet, nav pareizi tā teikt oktobrī, jo veikalos tikai tagad sāksies Helovīnu sīkumu bums, un tikai pēc tam nāks Ziemassvētki. Ikdienā tiešām vēl nejūt svētku tuvošanos, vēl pat lapas nav nokritušas no kokiem. Bet sirdī? Un arī tīri no praktiskās puses?
Ātrais kefīra kēkss ar grauzdētām auzu pārslām
Kādu vakaru, pēc atspirdzinošas vizināšanās ar velo, sapratu, ka kaut ko taču gribēsies vakariņās. Ko nu? Paskatījos ledusskapī un secināju, ka mūsmājās iemaldījusies kefīra paka, kuru noteikti neizdzersim un auksto zupu netaisīsim ne tik! Tā kā jau vienu kefīra paku biju izlietojusi pankūkās, šoreiz atkal cept pankūkas absolūti nebija vēlmes. Bet... kefīrs jau tāda laba lieta, ko var izmantot gan kūkās, kēksos un citās labās lietās.
Grauzdētais musli maisījums
Musli ir lieliska brokastu izvēle, ja nav laika un vēlēšanās celties stundu agrāk, lai gatavotu pilnvērtīgas brokastis. Tas ir veselīgs un ātri pagatavojams, turklāt garšos gan lieliem, gan maziem kārumniekiem, jo kraukšķīgās pārslas un grauzdētās sēkliņas, apvienojumā ar žāvēto augļu saldumu, būs salikums, kurš pilnīgi noteikti liks tev pamosties.
Musli zviedru gaumē
Rekordātri pagatavojamas, turklāt gardas, veselīgas un uzturvielām bagātas brokastis. Ogas piešķirs svaigumu, bet kanēlis - svētku noskaņu. Un, kāpēc gan nē? Jo katras dienas sākums taču ir tā vērts, lai to pienācīgi nosvinētu.
Ābolu un kanēļa drumstalu pīrāgs
Klasiskais ābolu drumstalu pīrāgs modernajā versijā ar auzu pārslām un brūno cukuru.
Diētiskā banānmaize ar sēkliņām un kakao
Ja meklē ideju brīvdienu brokastīm un augļu traukā aizkavējušies pārgatavojušies banāni, tad no sirds iesakām izmēģināt šo banānu maizes recepti. Kādēļ diētiskā? Jo sviesta vietā tiek izmantots ābolu biezenis.
Veselīgais našķis - pašgatavoti musli batoniņi
Veselīgāk nekā konfektes, turklāt - ļoti labi zināms, kas "lācītim vēderā"!