Kamēr vēl kraukšķīgais dārzenis kāposts nav sagatavots ieskābēts, tas jāpagatavo kādā karstā un sātīgā zupā, kreptīgā sautējumā vai kraukšķīgos salātos. Tā kā kāpostu tīteņus īpaši izcēlām jau pirms kāda laika, šoreiz kārta citiem ēdieniem, kuros likt vitamīniem bagātās kāpostu lapas, lai gardi nošmakstinātu vakariņās.
Īpaši garšīgi kāposti ir zupās – kurš gan nezina kāpostu, kartupeļu un burkānu zupu, kas papildināta ar liellopa gaļas gabaliņiem. Bet īpaši sātīga būs skābu kāpostu zupa, kurā tie salikti īpaši daudz. Jums piedāvātajās receptēs tomēr atļāvāmies iekļaut arī vienu, bet ļoti aktuālu un garšīgo kāpostu tīteņu recepti, kurā sapildīt sēnes. Kaut kā taču ar brīvdienās salasīto ir jātiek galā!
Bet nedrīkst aizmirst arī skaistos un gardos sarkanos kāpostus, kuri īpaši garšas un izskata ziņā izcelsies kā salātos, tā sautējumos. Rudenim atbilstošs būs sarkano kāpostu un ābolu sautējums ar sidru. Bet tie, kuri grib ko īpaši siltu, noteikti iekāros kāpostu sacepumu ar rudens kartupeļiem. Lai labi garšo!