Kamēr vēl kraukšķīgais dārzenis kāposts nav sagatavots ieskābēts, tas jāpagatavo kādā karstā un sātīgā zupā, kreptīgā sautējumā vai kraukšķīgos salātos. Tā kā kāpostu tīteņus īpaši izcēlām jau pirms kāda laika, šoreiz kārta citiem ēdieniem, kuros likt vitamīniem bagātās kāpostu lapas, lai gardi nošmakstinātu vakariņās.
Īpaši garšīgi kāposti ir zupās – kurš gan nezina kāpostu, kartupeļu un burkānu zupu, kas papildināta ar liellopa gaļas gabaliņiem. Bet īpaši sātīga būs skābu kāpostu zupa, kurā tie salikti īpaši daudz. Jums piedāvātajās receptēs tomēr atļāvāmies iekļaut arī vienu, bet ļoti aktuālu un garšīgo kāpostu tīteņu recepti, kurā sapildīt sēnes. Kaut kā taču ar brīvdienās salasīto ir jātiek galā!
Bet nedrīkst aizmirst arī skaistos un gardos sarkanos kāpostus, kuri īpaši garšas un izskata ziņā izcelsies kā salātos, tā sautējumos. Rudenim atbilstošs būs sarkano kāpostu un ābolu sautējums ar sidru. Bet tie, kuri grib ko īpaši siltu, noteikti iekāros kāpostu sacepumu ar rudens kartupeļiem. Lai labi garšo!
Kāpostu un kartupeļu biezenis ar plaucētu olu
Vienkārša vasarīgu pusdienu maltīte. Kāpostu un kartupeļu biezeni var pasniegt ne tikai ar plaucētu olu. Tās vietā var būt arī cepta gaļa vai zivis.
Kāpostu-burkānu plācenīši
Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.
Kāpostu tīteņi ar sēnēm
Kurš vēlas kāpostu tīteņus ar sēnēm? Nekad tādus neesat ēduši? Tiešām? Tad noderēs šī foto recepte.
Sarkano kāpostu salāti ar karija mērci
Brīnišķīga alternatīva zaļajiem salātiem. Šos salātus vari pasniegt gan ar gaļu, gan zivi, gan izmantot kā uzkodu starp ēdienreizēm. Salātiem vislabāk izmantot karija pastu, bet, ja tās nav, derēs arī sausā garšviela. Karijs ļoti labi sader ar nopietnajiem sarkanajiem kāpostiem, toties ābols salātiem piešķir tiem nepieciešamo saldskābo noti. Pārbaudi pēc garšas, vai nevēlies pievienot otru ābolu.
Siltie kāpostu salāti ar sinepju mērci
Brīnišķīgi salāti, kas papildinās gaļas ēdienus vai zivi, kā arī rīsus vai mundierī ceptus kartupeļus. Bet tikpat labi šie salāti var būt kā pamatēdiens - pievieno grauzdētus pekanriekstus vai valriekstus, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai bumbieri, vai sieru, vai plānas vistas filejas šķēlītes. Izbaudi!
Sautēti sarkanie kāposti ar āboliem un sidru
Koša recepte gavēņa laikam un ne tikai. Ābolu sidrā sautētie sarkanie kāposti garšos lieliski gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva. Izmēģini!
Kāpostu un pupiņu zupa ar vistas gaļu
Sātīga un aromātiska zupa, kurā bez kāpostu lapām un baltajām pupiņām ir arī vistas gaļa, selerijas un burkāni. Pasniedz vēl karstu kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.
Svaigie veselības salāti ar āboliem un kāpostiem
Veselības salāti - svaigi un gardi piedevu salāti.
Apelsīnu sulā štovēti kāposti
Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.
Veģetārā kāpostu šnicele
Veģetārās kāpostu šniceles recepti piedāvā "Lido" šefpavāre Ilga Joma.
Frikadeles kāpostlapu mundierī
Ārzemju radinieks mūsu pašu kāpostu tīteņiem. Pasniedz kopā ar rīsiem, tomātu salātiem un savu iemīļoto čatniju. Šai receptei vislabāk izmantot mazāku kāpostu lapiņas.