Šodien, 29. septembrī, pasaulē tiek atzīmēta Kafijas diena. Nu, kā gan nesvinēt dzērienu, kas ir vispopulārākais visā pasaulē? Kafijas tirgū, arī Latvijā, ienāk arvien jauni kafijas pupiņu veidi - īpašās kalnu pļavās audzētas pupiņas, saudzīgi vāktas un glabātas, tām piemeklēts vispiemērotākais grauzdējums un sajaukums ar citu šķirņu pupiņām.
Vai zināji, ka kafiju nedrīkst apliet ar tikko uzvārītu ūdeni? Ūdenim vajadzētu atdzist līdz 94°C.
Vai zināji, ka svaigai un kvalitatīvai kafijai, to aplejot, nevar tik vienkārši izjaukt putiņu virskārtu? Ja ar karoti mēģināsi ievilkt švīkas putiņās, kafijā esošās eļļas šīs švīkas ātri aizvelk atkal ciet. Ja putiņas izjūk un nesavelkas vairāk kopā, kafija jau kādu laiku ir stāvējusi veikala plauktā un zaudējusi savas aromātiskās eļļas.