Gruzija nav iedomājama bez ēšanas tradīcijām un viesmīlības, bez dāsna nama tēva, bez smaržīgiem, garšvielām bagātiem hinkaļiem, hačapuri vai šašlikiem. Gruzīnu virtuve ne velti ir izslavēta kā viena no labākajām virtuvēm pasaulē. Turklāt latvieši gruzīniem var pateikties par šašliku kultūru, kas tik cieši nostiprinājusies un ieņēmusi savu vietu pie latviešu galda.
Īsts gruzīnu galds ir daudzveidīgs, lai pie tā varētu ilgi sēdēt un, draudzīgi tērzējot, ilgi ēst. Turklāt saimniece nenogurusi mudinās našķēties ar dažādajiem ēdieniem.
Gruzīnu ēdienu gatavošanā tiek bagātīgi izmantotas garšvielas, zaļumi un vietējās izejvielas. Ne mājās, ne restorānos uz pusdienu galda neredzēsi kečupa pudeles, tā vietā tiek pasniegta tradicionālā skābeni asā tkemali mērce, kas gatavota no meža plūmēm.