Tasty.lv redaktorei Ketijai oktobris ir viens no jaukākajiem gada mēnešiem, jo rudens ir iesācies pilnā sparā, līdz ar to var baudīt visu, ko sniedz dabas pēdējie augļi. Ziemai var sagatavot kādu rudens sēņu burciņu, vakariņās pagatavot ko nu jau sātīgāku, atvadoties no vasaras svaigajiem salātiem, bet brīvdienās - izcept smaržīgu un sulīgu ābolkūku. Ketijas pirmais oktobris vienmēr iesākas līksmi, jo, apsveicot mammu dzimšanas dienā, vienmēr tiek baudīta kāda garšīga kūka. Tā var būt gan ceptā siera kūka, gan biskvītkūka, gan atsvaidzinoši viegla jogurta kūka - galvenais, lai garšotu visiem un vēders būtu paēdis!
Bet vēl oktobrī nevajadzētu aizmirst par vīnogām, kuru sezona ir plaukumā. Tās iespējams ne vien atrast tirgos un veikalu plauktos, bet beidzot, beidzot noraut arī kādu ķekaru no pie mājas iestādītā vīnogu krūma. Tāpēc no saldajām un sulīgajām ogām jāpagatavo ne vien kas desertā, bet arī pamatēdienā, vīnogas piešaujot klāt sutinātai vistai. Taču lieta, kuru es visvairāk dievinu rudens sākumā - karstās ķirbju un tomātu krēmzupas, kuras pagatavot no omes laukos izaudzētajiem labumiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit