Foto: Shutterstock
Kārtainā mīkla ir viens no tiem miltu, olu un sviesta izstrādājumiem, no kura sanāk visjaukākās, gardākās un vizuāli pievilcīgākās saldās maizītes, kuras nācies baudīt. Ne velti kruasānu cepšanas māksla tiek uzskatīta par vienu no tām prasmēm, kas piemīt izciliem konditoriem. Taču nevajag bīties no sarežģījumiem, jo arī tiem, kuri ar kārtaino mīklu ir uz "jūs", 21. gadsimts gatavošanu ir padarījis vēl jo vieglāku, jo kārtainā mīkla ātrai pagatavošanai ir atrodama arī veikalu plauktos sasaldētā formā.

Tāpēc varbūt šodien ir īstā diena, lai pagatavotu ko garšīgu, un liktu lietā rožainos ābolus klasiskā franču ābolmaizīšu receptē. Vai arī pagatavot kādu trauslās mīklas pīrāgu ar bumbieriem un kakao. Bet klasiska būs garduma kombinācija, kurā izmantots ne vien biezpiena krēms, bet klāt liktas arī aprikozes vai kāda druska marcipāna.

Ātrā kārtainā mīkla

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!