Foto: Shutterstock
Lai arī jēra gaļa nav lēta, tomēr šad un tad palutini ģimeni ar šo gardo gaļu. Turklāt jēri kopumā ir ekoloģi audzināti dzīvnieki, jo savu mūžu pavada, ganoties pļavās un ēdot zāli. Izsmalcināto garšu izjutīs ikviens gardēdis, pagatavojot kādu no daudzajiem jēra ēdieniem.

Gatavojot jēru, vajadzētu ņemt vērā dažus ieteikumus. Jēram, līdzīgi kā liellopam, izšķir gaļas gabaliņus, kas gatavosies ilgi, un izcirtumus, kas būs gatavi dažās minūtēs. Fileju un karbonādi parasti cep uz pannas karstās taukvielās īsu mirkli no katras puses, cenšoties gaļas iekšpusi saglabāt joprojām sārtu un sulīgu.

Jēra gaļas gabaliņus, kuriem nepieciešama ilgāka gatavošana, ieteicams gatavot zemās temperatūrās, kas nav lielākas par 160°C, tādējādi gaļa izsutīs mīksta, sulīga un aromātiska. Pirms uzsāk gaļu sutināt, to uz karstas pannas apcepina brūnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!