dzērveņu drumstalu kūka
Foto: Shutterstock

Lai arī dzērvenes ir lieliski piemērotas glabāšanai ziemā, tomēr šo brīnumogu vajadzētu ēst arī rudenī, kad tās spēks un dziedinošās īpašības ir visaktīvākās. Kēksiņos tu droši žāvēto dzērveņu vietā vari pievienot svaigās dzērvenes.

Dzērvenes ir vienas no tām ogām, kas būs piemērotas gan gaļas ēdieniem, gan salātiem, tomēr vislielākā dažādība ogu izmantošanai būs desertos, kūkās un citos kārumos. Piedāvājam 17 dzērveņu kārumu receptes. Tu vari izcept gan kēksiņus, gan saldas maizītes, gan sakult debesmannā, gan izvārīt maizes zupu vai ķīseli un pasniegt to ar putotu krējumu. Palutini mājiniekus un spēcini mīļos ar vitamīniem!

Dzērveņu un ābolu drumstalkūka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!