Lai arī dzērvenes ir lieliski piemērotas glabāšanai ziemā, tomēr šo brīnumogu vajadzētu ēst arī rudenī, kad tās spēks un dziedinošās īpašības ir visaktīvākās. Kēksiņos tu droši žāvēto dzērveņu vietā vari pievienot svaigās dzērvenes.
Dzērvenes ir vienas no tām ogām, kas būs piemērotas gan gaļas ēdieniem, gan salātiem, tomēr vislielākā dažādība ogu izmantošanai būs desertos, kūkās un citos kārumos. Piedāvājam 17 dzērveņu kārumu receptes. Tu vari izcept gan kēksiņus, gan saldas maizītes, gan sakult debesmannā, gan izvārīt maizes zupu vai ķīseli un pasniegt to ar putotu krējumu. Palutini mājiniekus un spēcini mīļos ar vitamīniem!
Dzērveņu un ābolu drumstalkūka
Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.
Auzu pārslu kēksiņi ar žāvētām dzērvenēm
Burvīgi auzu pārslu kēksiņi ar klijām, žāvētām dzērvenēm un nelielu miltu piedevu. No dotā daudzuma sanāks 18 kēksiņi.
Maizes zupa ar žāvētiem augļiem un putukrējumu
Maizes zupa ir viens no tiem ēdieniem, kurš raksturīgs tieši Latvijai. Citviet pasaulē tādu neatrast un nenobaudīt, jo, kā zināms, rupjmaize, deserta galvenā sastāvdaļa, ir mūsu zemes "īpatnība". Baudi to ar gaisīgu putukrējumu vai pienu!
Karstais dzērveņu kokteilis, kas aizdzen saaukstēšanos
Ja ļoti, ļoti negribas saaukstēties, mēs vispirms atceramies par dabiskajiem līdzekļiem dzērvenēm un medu. Turklāt sarkanās, skābenās ogas lieliski noder ar uzmundrinoša karstā kokteiļa pagatavošanai. Īpašu akcentu dzērienam var piešķirt, to papildinot ar austrumnieciski spīvo ingvera sulu.
Dzērveņu maizītes
Salda maizīte pie tējas vai kafijas, kas bagātīgi papildināta ar svaigām dzērvenēm un aromatizēta ar apelsīnu miziņu.
Dzērveņu - olu putu pīrāgs
Gaisīgais un gardais dzērveņu - olu putu pīrāgs.
'Crumble' - vienkāršā ābolu drumstalkūka ar dzērvenēm un mandarīniem
Vienkārši pagatavojama ābolu drupaču kūka, jeb "crumble" ir britu virtuvei raksturīgs saldais ēdiens. To īpaši gardu un acij tīkamu padara sulīgas dzērvenes un mandarīnu atsvaidzinošais aromāts. Drupaču kūka greznos jebkuru svētku galdu.
Panetone ar dzērvenēm un balto šokolādi
Panetone ir tradicionāla itāļu svētku maize. Garda, salda, viegla un poraina tā burtiski kūst uz mēles. Sukāžu gabaliņi un kaltētās dzērvenes ir kā mazi pārsteigumi. Folijā ieklātu, šo keksu varēsi uzglabāt divas nedēļas, turklāt tas nezaudēs savas lieliskās garšas īpašības.
Dzērveņu uzputenis ar mannu
Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.
Spēcinošais brokastu piena kokteilis ar dzērvenēm un sēklām
"Vēlos padalīties ar savu brokastu recepti - ātri,viegli un ļoti garšīgi, kā arī veselīgi tiem, kas grib tievēt vai uzturēt sevi formā," stāsta receptes autore Ivita.
Pīrādziņi ar dzērvenēm - kā pie vecmāmiņas!
Pīrādziņi ar dzērvenēm - tik mīksti un gardi, paši kūst uz mēles!
Dzērveņu jogurta želeja
Laba ideja 18.novembra svētku galdam - tradicionāli ēdieni Latvijas karoga krāsās. Iesaka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.
Svaigu ābolu un dzērveņu ķīselis
Gards un ātri pagatavojams svaigu ābolu ķīselis.
Dzērveņu cepumiņi
Piedāvājam smaržīgus un ļoti gardus dzērveņu cepumiņus. Cepumu mīkla ar dzērveņu pildījumu tiek tīta kā rulete un, griežot mīklu šķēlēs, veidojas priecīgas, sarkanas dzērveņu spirāles.