Iestājoties vēsākam laikam, C vitamīna uzņemšana ir neatņemama sastāvdaļa, lai uzturētu sevi veselu. Kāpēc gan nepiešaut vēl mazliet spirgtuma arī kādai maltītei? Citroni, apelsīni un laimi iedvesmot iedvesmo dažādiem desertiem. Ne velti tie saldajām kūkām, kēksiem, krēmiem un pat saldējumiem piešķir tik vajadzīgo kontrastu – šķipsniņu skābuma, kuru papildina ak, cik saldā smarža!
Vajag tikai ļauties iedvesmai, tāpēc esam jums atlasījuši 14 gardas receptes, kas garšas kārpiņām liks dancot, pateicoties patīkamajam skābumam, kas paslēpies kumosos. Laima kēkss būs ideāla uzkoda pie karstas zaļās tējas krūzes, saldais tropisko augļu krēms – fināls lieliskām nedēļas nogales pusdienām, bet citronu kūciņas iepriecinās ciemiņus.
Mandeļu kūka ar apelsīniem
Garda mandeļu kūka, kurai pa virsu kārto daiviņās sadalītus un no miziņām atbrīvotus apelsīnus. No dotā daudzuma iznāks 25 cm diametra kūka. Izmanto kūkas formu ar noņemamām malām.
Citronu un jogurta kēkss
Vienkāršs un gards kārums pie tējas vai kafijas. Kēksu var glabāt apmēram nedēļu, tas tikai jāietin folijā, lai nekalstu. Izvēlies jogurtu bez piedevām, tā tu varēsi kontrolēt cukura daudzumu kēksa mīklā. Vispiemērotākais būs biezais grieķu jogurts. Cepot kēksu, sviestam jābūt mīkstam, istabas temperatūrā, lai to varētu sakult gaisīgā krēmā.
Citronu kūciņas
Kraukšķīgie un trauslie groziņi ar burvīgo citronu krēmu būs perfekti pie pēcpusdienas tējas vai kafijas.
Citronu krēma plātsmaize ar drupačām
Burvīga siera kūka, kas cepta plātsmaizes formā un kuras skābeni saldo krēma slāni sedz saldās un mutē kūstošās sviesta drupačas.
Kokosriekstu, mango un laima krēms
Gards un krēmīgs deserts tropu augļu notīs. Saldo ēdienu gatavo no gatava un mīksta mango, kuram pievienots kokosriekstu piena krēms un laima spirgtums.
Rīsu putra ar karamelizētiem apelsīniem
Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.
Apelsīnu un dateļu mafini
Gardi paniņu un brūnā cukura mīklas mafini, kuriem spirgtumu piedod svaigā apelsīnu sula. Kraukšķīgumam mīklai pievienoti valrieksti, bet saldumam – dateles. Tam visam pa virsu garda pūdercukura un svaigā siera glazūra.
Citrusu želejas daiviņas
Koši želejas apelsīni, kurus servēt kādā jautrā ballītē. Bērniem patiks atraktīvais pasniegšanas veids, un vieglā ēšana. Bet, lai pielāgotu apelsīnu daiviņas pieaugušo ballītei, limonādei klāt var piešaut ko grādīgāku.
Mandeļu un apelsīnu sīrupa kūciņas
Mazās, gardās mandeļu kūciņas, mīkstas, smaržīgas un saldas, mitrinātas ar apelsīnu sīrupu. Tās var pasniegt ar putukrējumu vai saldējumu. No dotā produktu daudzuma var izcept 12 kūciņas.
Apelsīnu un konjaka suflē
Kārdinošs apelsīnu suflē ar nelielu odziņu – konjaku – lieliskam vakariņu noslēgumam. Konjaks piešķirs suflē izteiktu aromātu, turklāt rūgtenā garša katrā kumosā kontrastēs ar svaigo citrusaugli. Sasildīs ikvienu, jo jābauda uzreiz pēc pagatavošanas.
Citronu smilšu cepumiņi
Citronu cepumi ir biezi, viegli piepūtušies un vidiņā joprojām nedaudz mīksti un tiem ir tik patīkama citronu garša un aromāts. Tos var pasniegt ar tēju un kafiju, pirms pasniegšanas apkaisot ar pūdercukuru. Tos var izmantot, lai starp diviem cepumiņiem iesmērētu kādu biezu džemu vai sviesta krēmu. Tiem pat pirms cepšanas ar mazāku glāzīti vidiņā var iespiest iedobi, kuru uzpilda ar ievārījumu. Pēc tam cepumus cep kā aprakstīts receptē.
Citronu kapkeiki ar baltās šokolādes un svaigā siera glazūru
Citronu kapkeiki ir ideālā saldā uzkoda mājas ballītēm – tie būs lieliski ne tikai dzimšanas dienas svinībās, bet arī reizēs, kad jādodas ciemos, bet groziņā līdzi gribās paņemt ko vairāk, kā tikai čipšus un cepumus. Garantēju – no galda tie pazudīs pavisam ātri un ēdāji prasīs vēl!
Lazdu riekstu un laima kēkss
Kēksi ir viena no ātrākajām un ērtākajām alternatīvām, kad gaidāmi ciemiņi, bet trūkst laika gatavot izsmalcinātu kūku. Šāda reizē noderēs ātrā lazdu riekstu un laima kēksa recepte. Šis kārums svaigās garšas dēļ ir arī lielisks gardums pavasarīgas maltītes noslēgumam.
Džina un tonika saldējums
Sagatavo laicīgi šo atsvaidzinošo pieaugušo cilvēku saldējumu un izmanto pēc vajadzības. To var glabāt ledusskapī līdz 3 mēnešiem