Siers jebkuram sacepumam, mērcei vai zupai iedos sātīgumu, pamatīgumu, vienlaicīgi ēdienam dodot vienojošu garšas buķeti, kas būs atbilstoša izmantotajam siera veidam. Turklāt ne mazāk svarīgi ir arī tas, ka jebkurš ēdiens ar sieru iegūst īpaši kārdinošu izskatu.
Siers ēdienu var mīkstināt, padarot to īpaši krēmīgu un maigu. Siers ēdienam var piešķirt asumiņu un balansētu pikantumu.
Jāņem vērā, ka, pievienojot sieru, jāizvēlas atbilstošākais siers, ne tikai vērtējot tā garšu, bet jānovērtē arī siera tips - krēmīgie sieri ir piemēroti mērcēm un zupām, piemēram, visu veidu krēmsieri, kausētie sieri,labi kūstoši sieri derēs sacepumiem, karstmaizēm un picām, piemēram, Krievijas un Holandes siers, Mocarellas un Čedaras siers, savukārt cietie sieri cepoties veidos kraukšķīgas, gardas siera skaidiņas, piemēram, Parmezāna siers.