Brīvdienās, kad gribas pastiept garāku dienu un vairāk laika veltīt atpūtai, pusdienām un vakariņām ļoti piemērota izvēle ir makaroni jeb pasta ar gaļas mērci vai ceptiem gaļas čirpulīšiem. Varbūt ne tik izplatīts, tomēr ne mazāk gards būtu variants - makaronu un gaļas sacepums, kas pagatavots cepeškrāsnī.
Klasisks makaronu un gaļas salikums ir pasta ar maltās gaļas mērci. Šim nolūkam piemērota būs gan liellopu, gan cūkgaļa. Lai maltīti padarītu īpašāku, malto gaļu var vispirms savelt bumbiņās un pēc tam pagatavot mērci ar gaļas bumbiņām.
Iecienīts makaronu ēdiens ir arī pasta ar apceptu šķiņķi vai bekonu, un, protams, makaroni ar krējuma mērci, kura papildināta ar vistas fileju vai liellopu gaļas sloksnītēm. Rudens sezonā mērces bagātināšanai noteikti jāizmēģina ķirbis, burkāni, nobriedušie tomāti un citi dārzeņi.
Piedāvājam 16 rudenīgas idejas makaronu maltītēm ar gaļu. Baudi brīvdienas!
Vistas fileja ar Parmezāna sieru un spinātu makaroniem
Gards veids, kā pagatavot iecienīto vistas fileju - panē to Parmezāna sierā! Savukārt makaronus pasniedz kopā ar ceptiem tomātiem, ikdienas maltītei piešķirot mājas restorāna noskaņu. Lai labi garšo!
Makaroni krējuma mērcē ar vistu un šampinjoniem
Ārkārtīgi garda un vienkārša recepte bagātīgām pusdienām vai vakariņām divatā reizēm, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša. Šampinjoni lieliski papildina vistu, bet jaunie pavasara lociņi maltītei piešķirs tik nepieciešamo košumu.
Spageti ar brokoļu pesto un čorizo desas gabaliņiem
Ļoti vienkāršs vakariņu ēdiens, kurš garšos ikvienam, arī gaļēdājiem, bet veģetārieši gaļu var nepievienot. Pesto pagatavošanai būs vajadzīgs viens liels brokolis bez cietā kāta. Toties jo vairāk tam lapu, jo pesto būs aromātiskāks. Gaļas sastāvdaļai izmanto gabaliņos sagrieztu jebkuru svaigi gatavoto, jēlo desa, kas tev garšo, vai lielisko čorizo desiņu. Ļoti ērti un ātri desu nelielos gabaliņos, apmēram frikadeles lielumā, var sagriezt ar šķērēm. Ļauj, lai nogrieztie desas gabaliņi uzreiz krīt karstajā pannā.
Makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami
Ātrām un sātīgām vakariņām - makaronu sacepums ar kabačiem, tomātiem un salami.
Pasta ar kraukšķīgu prošuto šķiņķi un zaļajiem zirnīšiem
Šķiet, nav otra tik pateicīga ēdiena kā pasta - dažādo mērču un piedevu variācijas sniedz iespējas teju katru dienu ēst pavisam citādāku makaronu ēdienu! Šai dienai - ļoti ātra un vienkārša ideja - tagliatelle pasta ar zaļajiem zirnīšiem un prošuto šķiņķi. Izmēģini!
Makaroni ar šķiņķi jeb 'pasta carbonara'
Itāļu virtuves klasika - "spageti carbonara" jeb makaroni ar šķiņķi un olu.
Spageti krēmīgā ķirbja mērcē ar vistas fileju un valriekstiem
Šinī ēdienā ķirbis kombinācijā ar ķiplokiem, saldo krējumu un čili veido zīdaini krēmīgu mērci, kas ļoti "piestāv" vistas filejai. Valrieksti un timiāns spageti piešķir rudenīgas garšas nianses.
Makaroni ar liellopa gaļu un ceptiem dārzeņiem
Sātīga maltīte, kurā netiek aizmirsti arī dārzeņi, kas tik bagātīgi pieejami vasaras nogalē un rudens sākumā.
Krēmīgā pasta ar vistu un tomātiem
Krēmīga vistas un svaigā siera mērcīte, makaroni un svaigi tomātu salāti - ko gan vairāk vajag?
Makaroni ar malto gaļu, šampinjoniem un dārzeņiem
Gardām pusdienām - makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem un šampinjoniem.
Tagliatelle ar malto gaļu
Itāļu virtuves klasika - pasta ar Boloņas mērci. Ja nevēlies pavadīt vakaru pie plīts, izmēģini Knorr Menu gatavo maisījumu spageti pagatavošanai. Tagliatelle (vai jebkura cita veida pasta) makaroni, maltā gaļa, nedaudz dārzeņu un sarkanvīns. Gardas vakariņas garantētas!
Ātrie makaroni ar zirnīšiem un bekonu
Ātrie makaroni ir vienkāršs un sātīgs vakariņu ēdiens, kuram īpašu aromātu dod bekons, bet krēmīgumu - saldais krējums.
Fotorecepte: Maltās gaļas bumbiņas itāļu gaumē
Klasiska un itāliska pastas ēdienu piedeva – tomātu mērcē sutinātas cūkgaļas frikadeles. Pasniedz kopā ar nūdelēm vai smalkāka izmēra spageti, pa virsu kaisot sarīvētu cieto sieru.
Spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku
Ātri pagatavojamai un sātīgai maltītei - spageti sacepums ar kūpinātu gaļu un papriku.
Spageti krēmīgā ķirbju mērcē ar kūpinātu gaļu
Ķirbis labi sader ar kūpinātu vistu, bekonu, šķiņķi un citiem kūpinājumiem. Recepti piedāvā kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.
Bagātīgā lazanja nesteidzīgam vakaram
Kas var būt labāks par sātīgu lazanju pēc garas darba dienas? Šī būs īstā recepte nesteidzīgam piektdienas vakaram. Vai jebkuram citam vakaram, kad ir vēlme tā kārtīgi paēst!