Brīvdienās, kad gribas pastiept garāku dienu un vairāk laika veltīt atpūtai, pusdienām un vakariņām ļoti piemērota izvēle ir makaroni jeb pasta ar gaļas mērci vai ceptiem gaļas čirpulīšiem. Varbūt ne tik izplatīts, tomēr ne mazāk gards būtu variants - makaronu un gaļas sacepums, kas pagatavots cepeškrāsnī.
Klasisks makaronu un gaļas salikums ir pasta ar maltās gaļas mērci. Šim nolūkam piemērota būs gan liellopu, gan cūkgaļa. Lai maltīti padarītu īpašāku, malto gaļu var vispirms savelt bumbiņās un pēc tam pagatavot mērci ar gaļas bumbiņām.
Iecienīts makaronu ēdiens ir arī pasta ar apceptu šķiņķi vai bekonu, un, protams, makaroni ar krējuma mērci, kura papildināta ar vistas fileju vai liellopu gaļas sloksnītēm. Rudens sezonā mērces bagātināšanai noteikti jāizmēģina ķirbis, burkāni, nobriedušie tomāti un citi dārzeņi.