eklēri, plaucētā mīkla, šokolādes mērce, saldais ēdiens, deserts, smalkmaizīte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Plaucētās mīklas pagatavošana nudien ir māksla, kuru ir vērts izkopt. Tam, protams, ir vajadzīgi treniņi virtuvē, kas, būsim atklāti, ir diezgan patīkams prieks, jo gatavošanas centieni vainagojas garšīgā rezultātā. Lai apgūtu plaucētās mīklas pagatavošanu, nav jāgaida ne mirkli – atliek vien ķerties klāt un uzmeistarot kaut ko no mūsu 12 atlasītajām receptēm jums!

Saldumu cienītāji un eklēru mīļotāji būs sajūsmā par šokolādes eklēriem, kas pildīti ar olu, biezpiena vai kādu citu krēmu. Bet jaunu garšu meklētāji var pamēģināt pagatavot eklērus, kas pildīti ar marcipānu. Un kur nu vēl bez vēja kūkām! Bet tiem, kuriem viss saldais nudien neiet pie sirds, iesakām pagatavot siera mīklas bumbiņas gužēr vai šarmanto plaucētās mīklas uzkodu, kurā paslēpies kūpināts lasis un dillītes. Lai garšīgi!

Plaucētā mīkla

Plaucētā mīkla gan saldajiem, gan sāļajiem izstrādājumiem.

Lasīt vairāk

Kārdinošie plaucētās mīklas gredzeni ar šokolādes krēmu un zemenēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Grēcīgi gards plaucētās mīklas našķis, kas pildīts ar saldu šokolādes krēmu un zemeņu šķēlītēm. Pa virsu kraukšķīgajai mīklai uzbārstītās mandeļu skaidiņas un pūdercukurs pāršķeltai vēja kūkai līdzīgo gardumu padarīs izcili pievilcīgu. Šokolāde un zemenes tomēr ir garšu kombinācija, kurai grūti pretoties.

Lasīt vairāk

Kūpināta laša un diļļu plaucētās mīklas uzkoda

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaisīgas un gardas plaucētās mīklas bumbiņas, kurās paslēpušies gardi kūpināta laša gabaliņi un dilles. Uzkodas pasniedz kopā ar kādu sinepju, diļļu, jogurta vai krējuma mērci.

Lasīt vairāk

Franču virtuves klasika – Onorē kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Klasiska franču kulinārijas recepte, kas nosaukta Svētā Onorē (St. Honoré) vārdā, kurš ir konditoru un šefpavāru patrons. Lai gan sarežģīti pagatavojama, šī kūka, gluži kā teju jebkura franču virtuves smalkmaizīte, būs izcili garda.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Šokolādes eklēri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Visgrēcīgākais no visiem gardumiem un franču konditoru klasika – plaucētās mīklas eklēri ar vārītā krēma pildījumu un šokolādes glazūru. Glazūrai īpašu spīdumu piešķirs želatīns, bet pildījumam patīkamu garšu un smaržu – vaniļa. Baudīt ar mēru!

Lasīt vairāk

Spāņu čurros cepumiņi

Foto: Shutterstock
Brīnišķīgs kārums, kuru tradicionāli pasniedz ar šokolādes mērci. Klasiskos čurros cepumus vāra eļļā, bet figūrai draudzīgāk būs, ja tos ceps cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu

Foto: Shutterstock
Eklēri ar šokolādes - kafijas krēmu - gardums pie tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Apsnigušās vēja kūkas ar banānu krēmu

Foto: Shutterstock
Vēja kūkas ar banānu krēmu un pūdercukura 'sniega' kārtiņu - gardums, kas ir katras darbošanās minūtes vērts.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Eklēri ar biezpiena krēmu

Foto: Privātais arhīvs
Vienurīt pamodos ar skaidru domu - gribu eklērus. Pašceptus. Taču te bija viena neliela problēma. Man mājās nebija konditorejas šprice, jo iepriekšējā reizē es sabeidzu šprici un arī pašus eklērus. Iedvesmojoši vai ne? Bet nolēmu noriskēt. Uz akciju nopirku vienreizlietojamās konditorejas tūtas. Tā teikt - kas būs, būs. Un kā testētājus, pieaicināju draugu ģimeni. Galarezultāts pazuda nepilnās piecās minūtēs... laikam bija garšīgi!

Lasīt vairāk

Vējakūkas

Gaisīgās un gardās vējakūkas.

Lasīt vairāk

Plaucētās mīklas siera bumbiņas - 'gužēr'

Foto: Shutterstock
Franču virtuves klasika - gužēr cepumiņi. Viegla, pikanta un patīkama uzkoda, pļāpājot ar draugiem pie vīna glāzes. Siera bumbiņām, salīdzinot ar citām uzkodām, ir liela priekšrocība. Tās var sagatavot iepriekšējā dienā un pirms ierodas viesi sasildīt cepeškrāsnī. Ar tām ērti arī doties ciemos. Tām vienmēr ir piekrišana. No šī mīklas daudzuma sanāks 30 siera bumbiņas.

Lasīt vairāk

Ekleri ar marcipāna krēmu

Foto: Shutterstock
Īpašais viesību kārums - ekleri ar marcipāna krēmu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!