cepti ķirbji, dārzeņi, cepamā panna, vakariņas, rudens
Foto: Shutterstock

Lai pagatavotu burvīgu un izcili gardu maltīti, nav nepieciešams smērēt piecus dažādus traukus – katliņus, pannas, bļodas un ko tik vēl ne. Šādās reizēs glābiņš būs cepeškrāsns un tās lielā cepamā panna, kurā var satilpināt teju visu, lai ģimene būtu kārtīgi paēdusi. Lielajā traukā varam kārtot ne tikai gardos rudens dārzeņusķirbjus, kartupeļus, tomātus, sīpolus, ķiplokus, burkānus un citus – bet arī pievienot pa kādam gaļas gabaliņam, ābolam garšas atsvaidzināšanai un visu apbērt ar zaļumiem un garšvielām.

Krāsnī cepto ķirbi var papildināt ar sarīvētu sieru vai citiem dārzeņiem, piemēram, papriku vai burkāniem. Čaklākām rokām un eksperimentētājiem noteikti iesakām pamēģināt pagatavot kartupeļu vēdeklīšus – iegriezuma vietās pilda kādu bekona šķēlīti, sieru, garšaugu sviestu vai ķiplokus. Bet gaļas ēdāji noteikti novērtēs cepeškrāsnī ceptas jēra karbonādes, vistas gaļas bumbiņas vai cūkgaļas gabalu. Taču veģetāriem garšas baudījumiem iesakām kādu pildīto papriku vai tomātu.

Krāsnī cepts ķirbis ar sieru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!