Dzestrām oktobra svētdienām pavisam noteikti piestāv karstas un rudenīgas kūkas, mīkstas ogu plātsmaizes un pavisam samtaini kēksi, kas cepti ar mīlestību. Tāpēc esam izvēlējušies duci ļoti gardu recepšu ideju, lai pusdienu finālā arī jūs varētu iepriecināt savus mīļos!
Šoreiz gan iztiksim bez āboliem, jo par tiem esam rakstījuši un ēduši pietiekami. Kamēr ķirbju oranžums vēl vēderam rada prieku, ķirbja kēkss būs īstā izvēle desertam. Bet tie, kuri ir gatavi lēnām sākt notiesāt saldētās ogas, kas savu uznācienu gaida kopš augusta, noteikti garšos vienkāršās ogu kūkas, kuras iesakām pasniegt ar lielu karoti saldā un gaisīgā putukrējuma.
Rudens kūkām pavisam noteikti piestāv vēl divas lietas – burkāni un rieksti. Šīs divas sastāvdaļas droši var apvienot vienā šedevrā, pagatavojot kādu saldu burkānkūku. Taču riekstus nevajag vairīties pievienot arī plātsmaizēm, bumbierkūkām un biskvītkūkām. Lai garšīgi!
Šokolādes kūka ar bumbieriem
Krēmīga, bagāta, grēcīgi salda šokolādes kūka, kuras pagatavošanai izmanto šokolādes lazdu krēmu, piemēram, Nutella vai kādu citu līdzīgu. Bumbieri līdzsvaro šokolādes saldumu, turklāt tie izskatās ļoti apetelīgi un atraktīvi. Piemērotākie būs apaļās formas bumbieri.
Burkānu-apelsīnu kūka ar maskarpones krēmu, rozīnēm un riekstiem
Burkānu-apelsīnu kūka ar mascarpones krēmu, rozīnēm un lazdu riekstiem. Bezdievīgi garda, aromātiska un mutē kūstoša!
Ātrā bumbieru kūka
Ātrā bumbieru kūka ar kakao un riekstiem.
Sulīga ķirbju kūka ar iebiezināto pienu
Ķirbju kūka ar iebiezināto pienu - garšos pat tiem, kas ķirbjus neēd.
Ķirbja kēkss ar valriekstiem
Recepte, kurā rezultāts krietni pārspēj gaidīto. Šo kēksu var cept gan svētku reizei, gan kā brīvdienu našķi - garša ir pārsteidzoši laba!
Gardā ogu kūka
Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!
Burkānu kūka ar svaigā siera krēmu un lazdu riekstiem
Nesen es pagatavoju pirmo burkānu kūku savā mūžā. Neliekuļošu, ka agrāk būtu par tām bijusi sajūsmā. Taču jau pēc pirmā kumosa es sapratu, ka gatavošu vēl! Nezinu, kur slēpjas atminējums. Varbūt izcilajā krēmā vai kanēlī un riekstos, bet šis tiešām ir ideāls garšu savienojums!
Medainā citronu biskvītkūka bez glutēna
Mīksts biskvīts, kas piesūcināts ar medainu citronu sīrupu, un svaigas ogas kā punkts uz "i" - tāda ir šī kūka, izmēģini! Šī recepte piemērota arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesamība.
Melleņu un mandeļu miltu pīrāgs
Smalka kūka, kas gatavota pēc vislabākajām konditoru tradīcijām. Melleņu tarte lieliski iekļausies ogu sezonas ēdienkartē. Īpašu maigumu un garšu piešķirs ne tikai sastāvā esošais sviests, bet arī gardie mandeļu milti.
Brūkleņu plātsmaize ar mandeļu skaidiņām
Īsti rudenīgs gardums – plātsmaize ar svaigajām brūklenēm un cukurotām mandeļu skaidiņām pa virsu. Mīklai pievienotais kanēlis piešķirs patīkamu aromātu. Baudīt kopā ar kādu krūzi siltas tējas.
Kūka ar āboliem un mellenēm
Kurš gan spējīgs pretoties tādam kārumam kā kūka? Kur nu vēl vairāk, ja tajā iecepti garšīgi āboli un mellenes. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Siera kūka ar datelēm un saldu mērci
Garda un salda ceptā siera kūka, kuru interesantu padara ne vien mērce, kas klāta pa virsu, bet arī saturs. Tajā paslēpušās dateles, smaržīgais kanēlis un pat muskatrieksts. Baudi kopā ar tasi kafijas vai tējas.