cepta zivs
Foto: Shutterstock

Cepšana ir viens garšīgākajiem zivju pagatavošanas veidiem. Cepot zivis uz pannas, tās iegūst gardu, kraukšķīgu garoziņu, bet, cepot cepeškrāsnī, zivju izcepšanai nepieciešams nedaudz ilgāks laika sprīdis, tādējādi zivīm ir dota iespēja bagātīgāk uzņemt garšvielu un garšaugu aromātus un garšas.

Visas zivis (gan lielas, gan mazas), kuras vēlas cept uz pannas, apmēram pusstundu pirms cepšanas apsāla, ļaujot zivīm viegli iesālīties. Mazas zivtiņas parasti apvārta tikai miltos un cep uz pannas lielā eļļas daudzumā gatavas. Pēc tam zivtiņas var ēst, nokraukšķinot kā krekerus vai iemarinēt, mīkstinot to smalkās asaciņas.

Lielākas zivis, lai saglabātu to sulīgumu, parasti apvārta miltos un pēc tam sakultā olā. Šādi uz pannas ceptas zivis ir sulīgas, ar maigu garšu, ko izceļ gardā olas garoziņa. Toties, ja pēc apvārtīšanas olā zivi vēlreiz apvārta rīvmaizē, iegūst īpaši kraukšķīgu garoziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!