Lai arī "īstā" maizes garša ir tikai maizei, kas cepta ar raugu, tomēr arī bez rauga var izcept garšīgu, mīkstu maizīti, kas var būt gan pavisam vienkārša baltmaize, gan bagātināta ar dažādām piedevām - placinātiem graudiem, sēklām, augļiem un dārzeņiem.
Bezrauga maizēm ir vairākas priekšrocības, salīdzinot ar rauga maizi. To ir ļoti vienkārši izcept un tā izdodas vienmēr, jo maizi nevar sabojāt raugs, kas "neceļas" un nezināmu iemeslu dēļ vairs nav dzīvs.
Bezrauga maizes var izcept ļoti ātri, tām nav nepieciešams raudzēšanas laiks pirms cepšanas. Bezrauga maizītes mīklai ļoti ērti pievienot (turklāt neapdraudot kopējo maizes pūkainumu un mīkstumu) dažādas sulīgu dārzeņu piedevas, piemēram, kabačus un ķirbjus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit