garneles uzkoda svinības
Foto: Shutterstock
Ceptas garneles ir vienas no iecienītākajām delikatesēm pasaulē. Tās ļoti daudzveidīgi izmanto dažādās uzkodās, salātos, kā arī sātīgu un pamatīgu pusdienmaltīšu gatavošanai.

Garneles nav lēts produkts un tiešām būtu žēl to fantastisko garšu sabojāt ar pārāk lielu centību, jo garneles ir gatavas burtiski 1-2 minūtēs. Līdzko, cepot garneles, tās ir kļuvušas sārtas, var uzskatīt, ka delikatese ir gatava un nav nepieciešams "drošs paliek nedrošs" pacept vēl.

Pēc pieredzes varu teikt, ka piemērotas siltām uzkodām ir tikai svaigas garneles. Tās var būt gan svaigas, gan saldētas, bet tā kā mēs nedzīvojam okeāna krastā, manuprāt, Latvijā kvalitatīvākās ir saldētās garneles, jo tās uzreiz pēc nozvejas tiek sasaldētas. Toties svaigās garneles uz ledus ceļo pārāk ilgi, līdz nonāk pie Latvijas pircēja veikalā vai tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!