Dažādos veidos cepti un sutināti kāposti ir lieliski ar to, ka, jo biežāk tos sasilda, jo gardāki tie paliek. Kāpostus var satīt ne tikai tīteņos, tos var cept plācenīšos, pievienot dažādiem sacepumiem un izcept cepeškrāsnī.
Ja tev nav laika gatavot tīteņus, liec sacepuma traukā kārtām kāpostus un malto gaļu ar dažādām piedevām, pa virsu uzrīvē labi kūstošu sieru un liec vidēji karstā krāsnī. Iegūsi fantastiski gardu sacepumu.
Piedāvājam 14 gardas idejas ceptiem un sutinātiem kāpostiem visdažādākos veidos: plācenīši, tīteņi, sacepumi un vienkārši krāsnī štovēti kāposti.
Kāpostu un kartupeļu biezenis ar plaucētu olu
Vienkārša vasarīgu pusdienu maltīte. Kāpostu un kartupeļu biezeni var pasniegt ne tikai ar plaucētu olu. Tās vietā var būt arī cepta gaļa vai zivis.
Kāpostu-burkānu plācenīši
Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.
Kāpostu tīteņi ar sēnēm
Kurš vēlas kāpostu tīteņus ar sēnēm? Nekad tādus neesat ēduši? Tiešām? Tad noderēs šī foto recepte.
Sautēti sarkanie kāposti ar āboliem un sidru
Koša recepte gavēņa laikam un ne tikai. Ābolu sidrā sautētie sarkanie kāposti garšos lieliski gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva. Izmēģini!
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem - sātīgai un gardai ikdienas maltītei.
'Slinkie' kāpostu tīteņi tomātu mērcē
"Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,
Baltvīnā sautēti kāposti
Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Izmēģini šo oriģinālo un vienkārši pagatavojamo ziemas recepti no "Lido" šefpavāru krājumiem.
Kāpostu tīteņi ar burkāniem
Sātīgai maltītei - gardie kāpostu tīteņi ar burkāniem.
Frikadeles kāpostlapu mundierī
Ārzemju radinieks mūsu pašu kāpostu tīteņiem. Pasniedz kopā ar rīsiem, tomātu salātiem un savu iemīļoto čatniju. Šai receptei vislabāk izmantot mazāku kāpostu lapiņas.
Nedaudz citādāki kāpostu tīteņi ar pikantu tomātu mērci
Kurš gan nezina kāpostu tīteņus? Sainīšus, kas veidoti no vārītu kāpostu lapām, kurās ietīts maltās gaļas un rīsu maisījums? Un tas viss - sautēts burkānu, krējuma un tomātu pastas mērcītē... Šai reizei - nedaudz citādāka tīteņu recepte, kurā parasto galviņkāpostu vietā izmantoti koši zaļie Savojas kāposti, bet pildījumam eksotiskākas garšas notis piešķir kumīns, koriandrs un kanēlis, kā arī čili.
Apelsīnu sulā štovēti kāposti
Apelsīnu sulā štovēti kāposti - gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Šis ēdiens piemērots arī cukura diabēta slimniekiem.
Golubci jeb kāpostu tīteņi ukraiņu gaumē
Kulinārijas šova "Ēdam mājās" vadītājas Jūlijas Visockas recepte - golubci jeb ukraiņu tradicionālie kāpostu tīteņi ar liellopa gaļu un griķiem.
Kāpostu tīteņi ar rīsiem un sēnēm
Garšīgie kāpostu tīteņi ar rīsiem un zeltainām sēnēm.
Kartupeļu, gaļas un dārzeņu kārtojums cepeškrāsnī
Lielai saimei vai viesībām gardais kartupeļu - gaļas un dārzeņu kārtojums.