Kārtīgam latvietim, kurš mīl paēst, nav svešs vakariņu trio – kartupeļi, karbonāde un silta mērcīte. Vēderu vēl vairāk piepildīs, ja tam visam klāt pasniegti gardi salātiņi. Tāpēc, lai mazliet atsvaidzinātu karbonāžu cepšanas ieradumus, esam apkopojuši 12 gardas, klasiskas un arī mazliet citādākas receptes.
Starp klasiskajām cūkgaļas karbonādēm nevajag aizmirst arī par vistas gaļu. Bet ēdienkartes dažādošanai var pamēģināt arī jēru. Bet, ja gaļu labprāt patīk baudīt kādā panējumā, piemēram, rīvmaizes vai kukurūzas pārslu, tad jāpagatavo kāda šnicele pēc austriešu virtuves tradīcijām.
Sātīgas maltītes cienītāji novērtēs karbonādes, kas ietērptas kūstoša siera mētelītī, piemēram, uzkaisot vienkāršu, labu kūstošu Krievijas sieru, vai izmēģinot ko garšas ziņā izteiktāku un neparastāku, gaļai pa virsu liekot zilo sieru.