Garneles un tomāti, tomāti un garneles – divi klasiski produkti un garšas, kas lieliski pabaros, atrodoties kā vienā šķīvī, tā atsevišķos. Kas tomātos un garnelēs īpašs? Abiem produktiem ir izteikta, tikai tiem raksturīga garša. Tie ir pietiekami veselīgi, lai baudītu tos katru dienu, un der steidzīgajiem gatavotājiem, jo garneles ir gatavas vien dažās minūtēs. Tomāti tāpat.
Esam izvēlējušies desmit garšīgas, viegli un ātri pagatavojamas receptes. Dažās no tām atrodamas tikai garneles, citās – tikai tomāti. Un tad ir tās pasakainās maltītes, kurās abas sastāvdaļas satiekas. Mūsu ieteikums – sarīkot kārtīgas vakariņas, kurā sākt ar kādu vieglu garneļu uzkodu, piemēram, garneļu sviestu uz maizītes, kuru baudīt pie karstas tomātu krēmzupas.
Bet slaidie garneļu iesmiņi būs lielisks papildinājums Panzanella salātiem, kas bagāti ar garšaugiem. Pats jaukākais, garneles gatavas ātri, tās nāksies apcept vien dažas minūtes, uzmanot, lai tās nepārcepas, jo starp izcilību un pārceptu garneli ir smalka robeža. Taču sātīgāku maltīšu cienītājiem iesakām baudīt spageti ar tomātiem un garnelēm, Spānijas kulināro lepnumu paelju vai pamatīgo tomātu plātsmaizi ar garšaugiem.