Šādu plātsmaizi vai pīrāgu var cept vēlās brokastīs vai pusdienās, kad dienas trauksme sauc pastaigās un izbraucienos. Plātsmaize ir ļoti piemērota, lai to paņemtu līdzi un stiprinātos ar to kādā atpūtas brīdī. To jau mājās sagriež gabalos, turklāt katru gabalu var ietīt atsevišķā papīra, kas vienlaicīgi katram ēdājam kalpos arī par "šķīvi".
Plātsmaizēm vari izmantot praktiski jebko, kas aizķēries ledusskapī un pieliekamajā skapītī. Tām noderēs jebkuri sezonas dārzeņi un saknes. Garšu vari atsvaidzināt ar dažādu garšaugu zaļumiem, sīpoliem un ķiplokiem. Pikantumam pievieno kūpinātas vistas vai šķiņķa gabaliņus, marinētus gurķīšus un olīvas. Cep vidēji karstā krāsnī līdz maizīte zeltaina un kraukšķīga.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit