Kotletītes, ruletītes un kārtīgs cepetis. 21 ideja sātīgām gaļas maltītēm
Foto: Shutterstock
Jo vēsāks laiks, jo pamatīgāku un nopietnāku ēdienu vēlamies uz galda. Lai izdabātu šīm rudenīgajām vēlmēm, noderēs cūkgaļas, jēra un teļa gaļas kotletītes, dažādas ruletes, lēni sutināti gaļas gabaliņi krēmīgās mērcēs un, protams, cepeši ar kārdinoši karamelizētu garoziņu.

Vispopulārākā ir maigā, sulīgā cūkgaļa, lai gan kotletēm mēs visbiežāk izmantojam jauktu gaļu. Arī maigi, bet diētiskāki gaļas ēdieni būs no putnu vai truša gaļas.

Toties tiem, kam garšo piesātinātas un bagātas garšas buķetes, noteikti novērtēs liellopa un jēra gaļu, kas arī ir diētiskāki gaļas veidi nekā cūkgaļa. Turklāt liellopa un jēra gaļas cepešus var izcept salīdzinoši īsā laikā, jo atšķirībā no cūkgaļas un putnu gaļas, kurām jābūt termiski izkarsušām viscauri, tās var pasniegt gan vidēji ceptas, gan viegli ceptas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!