Lai arī Halovīns ir saldo kārumu svētki, tomēr atjautīgi vecāki, izmantojot bērniem tik kārdinošos spoku un miroņu tēlus, konfekšu vietā uz galda var likt veselīgākus cienastus - dažādus augļus, dārzeņus, salātus un citas izsalkumu remdējošas, sātīgas uzkodas.
Smelies iedvesmu no "Tasty" pavārgrāmatas Halovīna receptēm un pārsteidz ne tikai mazākos savā ģimenē!
Raganu pirkstiņi ar mandeļu nadziņiem
Baisi pievilcīgie cepumi raganu pirkstiņi ar slaidiem mandeļu nadziņiem būs jautrs kārums Helovīnu saldumu bļodā.
Pildītas olas ar avokado krēmu Helovīnu ballītei
Krāšņas, atraktīvas un mākslinieciskas pildītās olas ar pikanto avokado un vasabi pildījumu. Lai iegūtu dramatisko zirnekļtīkla rakstu, olas jāvāra iepriekšējā dienā.
Pildītas olas ar Helovīna zirneklīšiem
Rotaļīgām brokastīm vai ballītei noderēs mazliet biedējošās pildītās olas ar olīvu zirneklīšiem. Pildījums ir klasisks - olu dzeltenumi sajaukti ar majonēzi un sinepēm.
Zombiju āda – liellopa gaļas karpačo Helovīna noskaņās
Spocīga un Visu svēto dienai piemērota maltīte – liellopa gaļas karpačo ar interesantiem un nedaudz pikantiem salātiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Baltic Beach Hotel & SPA" restorāna "Caviar Club" šefpavāre Olesja Kisļicka.
Papriku vīriņi ar salātu pildījumu
Jautrus salātu kausiņus var pagatavot no paprikām. Tie būs piemēroti bērnu ballītēm un Helovīnu pārsteigumu galdam.
Dzelmes briesmonis – Helovīniem veltītā menca ar sarkano apelsīnu
Arī zivis pavisam noteikti piestāv Visu svēto dienas vakariņām. It īpaši, ja tai pievienoti "asiņaini" sarkanie apelsīni, garda vīna mērce un svaigi spināti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna "Caviar Club" šefpavāre Olesja Kisļicka.
Ķirši šokolādē
Burvīgas un viegli pagatavojamas šokolādes konfektes ar krēmsiera pildījumu un ķirsīti vidiņā. Ja konfektes paredzētas tikai pieaugušajiem, krēmsiera masā var iejaukt nedaudz ķiršu liķieri. No dotā produktu daudzuma iznāks apmēram 40 konfektes.
Ķirbju sēklu karameles
Pašgatavotas ķirbju karameles ir tik kraukšķīgas un gardas, ka ātri vien pazūd no galda. Tās noteikti garšos arī kaimiņu bērniem, kuri apciemos jūs Helovīna svētku vakarā.
Ķirbju šokolādes konfektes
Jauks, rudenīgs kārums un vēl viens veids, kā garšīgi notiesāt ķirbju ražu. Pildījumam ar ķirbi aromatizē balto šokolādi, bet glazūrai izmanto tumšo šokšolādi vai piena šokolādi.
Ķirbju konfektes
Līdz Ziemassvētkiem vairs nav tālu... Zinu, zinu, teiksiet, nav pareizi tā teikt oktobrī, jo veikalos tikai tagad sāksies Helovīnu sīkumu bums, un tikai pēc tam nāks Ziemassvētki. Ikdienā tiešām vēl nejūt svētku tuvošanos, vēl pat lapas nav nokritušas no kokiem. Bet sirdī? Un arī tīri no praktiskās puses?
Riekstu maisījuma pralinē
Gardums, kas izkusīs mutē! Pralinē našķus vari ēst gluži kā cepumus, vai dekorēt ar tiem kūkas vai tartes.
Zemeņu spociņi
Lieliski piemērots un gards deserts bērnu ballītei!
Avokado šokolādes kūciņas
Divus gadus nevarēju sadūšoties izmēģināt, kāds tad sanāktu krēms no avokado un šokolādes. Vairākas reizes esmu pirkusi avokado tieši šim nolūkam, bet vienmēr tas avokado aiziet salātos vai kādā kokteilī/zupiņā.... Beidzot, pateicoties neplānotiem ciemiņiem un tam, ka mājās bija tikai avokado, - tiku pie avokado krēma, ko ieliku groziņos, izveidojot mazas kūciņas.
Ķirbju gotiņas
Kad vīrs stāsta savas bērnības atmiņas, kad varēja kilogramu "Gotiņu" konču apēst, man ieplešas acis, un grūti noticēt, jo es pati, cik vien sevi atceros, maksimums divas konfektes esmu varējusi apēst. Maksimums! Parasti pat vienu apēst ir bijis grūti, lai gan nav tā, ka man negaršotu, bet - kaut ko tik saldu un tik daudz... Un nekas nav mainījies. Tās ir konfektes, ko man gribas reti un maz.