Kārdinoši smaržīgs, uz karstas pannas apcepts un kraukšķīgs bekons iepriecina ne vienu vien kārumnieku brokastīs, kad gaļas šķēlītes uz šķīvja izkārtotas blakus vēršacīm vai olu kultenim. Un nevajag baidīties no nesenajiem apgalvojumiem, ka bekons ir slikts - baudīts ar mēru, tas nebūt nav neveselīgs, turklāt ir ļoti garšīgs. Protams, plānās cūkgaļas šķēlītes nav vien dienas pirmās maltītes ēdiens – bekonu var baudīt teju visas dienas garumā. Tieši šī iemesla dēļ Tasty.lv piedāvā 14 gardas receptes, kurās būtiska un maltīti papildinoša sastāvdaļa ir grēcīgais gaļas gardums.
Ko darīt ar bekona šķēlītēm? Vispirms jau tās var būt lieliska un sāļa piedeva lapu salātiem. Tā kā bekons ir ļoti sāļš, nebūs nepieciešamības pievienot sāli papildus. Nedaudz sviestā vai eļļā apcepto bekonu sagriež nelielos kvadrātiņos un apbārsta salātiem. Pusdienu maltīte vēl jo gardāka būs, ja šķīvī pa virsu liks plaucētu olu.
Bet bez salātiem bekona gabaliņus var pievienot dažādiem makaronu ēdieniem, likt klāt gaļas pīrāgu pildījumos vai, piemēram, pielikt maltajai gaļai, no kuras tiek gatavotas gaļas bumbiņas spageti. Tāpat, bekons būs lieliska piedeva kartupeļiem sacepumos vai sāļo pildīto pankūku pildījumos.