pankūkas, pildītas pankūkas, dārzeņu pankūkas, brokastis, pusdienas
Foto: Shutterstock
Mīkla pavisam noteikti nav tikai plāno pankūku pagatavošanai – no tās sanāk ne vien gardas biezās pankūkas, bet arī vienkāršas ogu kūkas un pat eļļā vārītas dārzeņu uzkodas. Katra mīkla ir īpaša, taču tām visām ir kopīgas trīs pamata sastāvdaļas – milti, olas un piens vai kāds cits šķidrums. Tas, kādā kombinācijā šīs sastāvdaļas sajauc, pierāda, cik ēst gatavošana var būt daudzveidīga.

Tāpēc, lai apgūtu ko citādāku, ir vērts pamēģināt neierastākas receptes. Tiklīdz, kā plāno pankūku gatavošana izkopta līdz perfekcijai, tās var sākt papildināt ar dažādiem krēmiem, piemēram, marakujas. Kā arī sākt pildīt – ar bekonu, dārzeņiem, gaļu un ko tik vēl ne.

Bet izteiktāku garšu var panākt, gatavojot biezās dārzeņu pankūkas. Īpaši sātīgas būs pastinaku pankūkas, bet, balstoties uz vienu un to pašu recepti, pastinakus var aizvietot ar rāceņiem vai ķirbjiem. Tam visam klāt piestāvēs jogurta mērcīte, kuru papildināt ar izteiksmīgo piparmētru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!