Tāpēc, lai apgūtu ko citādāku, ir vērts pamēģināt neierastākas receptes. Tiklīdz, kā plāno pankūku gatavošana izkopta līdz perfekcijai, tās var sākt papildināt ar dažādiem krēmiem, piemēram, marakujas. Kā arī sākt pildīt – ar bekonu, dārzeņiem, gaļu un ko tik vēl ne.
Bet izteiktāku garšu var panākt, gatavojot biezās dārzeņu pankūkas. Īpaši sātīgas būs pastinaku pankūkas, bet, balstoties uz vienu un to pašu recepti, pastinakus var aizvietot ar rāceņiem vai ķirbjiem. Tam visam klāt piestāvēs jogurta mērcīte, kuru papildināt ar izteiksmīgo piparmētru.
Dažādībai iesakām pagatavot īpaši kraukšķīgu uzkodu – dārzeņus gaisīgā minerālūdens mīklā, kas veikli novārīti eļļā. Bet saldākai dzīvei – vienkāršu un pavisam viegli pagatavojamu kūku, kura izdosies vienmēr.
Vienkārša plāno pankūku mīkla
Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols. Tādēļ arī Pankūku nedēļā ir jācep tik daudz pankūku, lai pietiek visiem – vīriem, sievām, bērniem, znotiem, vedeklām un sievasmātēm, skaidro restorāna "Aqua luna" šefpavārs Gints Aizupietis, piedāvājot vienkāršu plāno pankūku mīklas recepti.
Plānās pankūkas ar gardu marakujas krēmu
Klasiskās plānās pankūkas ar vēl garšīgāku "odziņu" – eksotisko marakujas augļu krēmu. Kombinācija, kas patīkami atsvaidzinās pankūku svētdienas un liks iepazīties ar jaunām garšām. Marakujas krēmu var izmantot arī citos desertos kā gardu piedevu.
Pikantās pastinaku pankūkas ar jogurta mērci
Vienkārši un gardi pastinaku plācenīši, kas pasniegti kopā ar veselīgu grieķu jogurta mērcīti. Ideālas brokastis vai vieglas pusdienas.
Biezās sirds formas pankūkas ar ogām, sīrupu un putukrējumu
Gaisīgas un smaržīgas kanēļa mīklas pankūkas, kuras cept apaļas, kā ierasts, vai pasniegt kādā īpašā gadījumā, izcepot sirds formā. Gardajām brokastīm ber klāt svaigas mellenes vai avenes un pievieno gaisīgu putukrējumu un saldo kļavu sīrupu.
Pildītās sinepju pankūkas ar bekonu, puraviem un sēnēm
Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.
Gardā ogu kūka
Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!
Kraukšķīgie dārzeņu 'čipsi' ar saldo čili mērci
Kraukšķīgi dārzeņi mīklas mētelītī, kas izvārīti karstā eļļā. Lieliska uzkoda parasto kartupeļu čipsu vietā, kurai asumiņu piešķirs saldā čili mērce.
Vienkāršā melleņu kūka
Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!
Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu
Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.
Cukīni salmiņi mīklas panējumā
Nedaudz īpaša uzkoda, ar kuru aizstāt frī kartupeļus reizēs, kad grūti pretoties to kārdinājumam. Tiklīdz pamēģināsi šos fritētos brīnumus – gaisīgā mīklā panētus cukīni, kurus tā vien gribas saukt par maziem kabačiem – aizmirsīsi, ka tādi kartupelīši eksistē. Garantējam, ka šī kļūs par tavu jauno, mīļāko uzkodu!