pildīta paprika
Foto: Shutterstock

Paprika ir viens no tiem fantastiskajiem dārzeņiem, kas pieejams visa gada garumā. Tā ir ne tikai ļoti veselīga, bet arī garšīga un daudzi ēdieni bez paprikas nebūtu iedomājami, piemēram, gulašzupa, ratatujs vai pikants burito. Tomēr klasisks un ļoti gards šī sulīgā dārzeņa pielietojums ir pildītas paprikas.

Pildītas paprikas ir ļoti mājīgas un atraktīvi kārdinošas. To pildījumu variācijas ir bezgalīgas. Kā pildījuma pamatu visbiežāk izmanto vārītus rīsus, kuskusu, malto gaļu, bet tās varētu būt arī pupas, grūbas, griķi, gabaliņos sagriezta cepeša gaļa vai kotletes, dažādu sieru maisījums un citi dārzeņi.

Piedāvājam 27 Tasty pavārgrāmatas receptes ar saldo papriku: gan zupām, gan marinētām un fritētām paprikām, gan makaroniem ar paprikas gabaliņiem, gan dažādiem sautējumiem un, protams, pildītām paprikām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!