Marinētās uzkodas ir brīnišķīgas ne tikai vieglam svinību uzkodu galdam, tās ir gandrīz neaizvietojamas piedevas pie sātīga gaļas ēdiena vai sacepuma. Tās izmanto garšām bagātu salātu sajaukšanai un dažādu pildījumu atsvaidzināšani, ja vēlas cept pildītus kabačus, ķirbjus, papriku vai baklažānus.
Ja mājās ir marinēti dārzenīši, tad saimniece ir nodrošinājusies visiem dzīves gadījumiem. Smalki sakapājot, tos var izmantot kā garšvielas, sajaucot gardas uzkodu mērces, un tos var sajaukt ar, piemēram, kapātu mazsālītu lasi, iegūstot izcili gardu laša tartaru. Protams, klasiska kombinācija ir marinētas bietes ar kazas sieru.
Marinēt var ne tikai dārzeņus, ļoti gardi ir arī marinēti siera gabliņi un ceptas zivis, neaizmirstot latviskās marinētās siļķes.