brokastis brīvdienas galds
Foto: Shutterstock
Brančs jeb vēlās brokastis brīvdienu rītus padara īpašus, vienalga, vai gardo galdu gatavo tikai savai ģimenei vai plašākam draugu lokam. Ja iepriekšējā dienā ir pārdomāti sagatavotas un noglabātas dažas sagataves, tad no rīta tu galdu varēsi burtiski uzburt stundas laikā.

Brančs ir maltīte, ko ietur starp brokastīm un vieglām pusdienām, tādēļ apvieno abu šo maltīšu iezīmes. Cits branča nosaukums ir zviedru galds jeb bufete, tās ir populārs rietumos, bet tagad daudzviet tiek praktizēts arī pie mums, Latvijā.

Uz galda liec dažādas aukstās un siltās uzkodas, piedāvājot gan sāļus un pikantus, gan saldus kārumus. Tie varētu būt dažādi olu ēdieni, kūpinātas un ceptas zivis, pankūkas, svaigi ceptas sāļas un saldas maizītes, pīrāgi un sacepumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!