Brīvdienās nav nekā jaukāka par mirkli, kad var baudīt nesteidzīgu gatavošanu virtuvē, gardas maltītes un mutē kūstošus desertus. Kapkeiki jeb glazūrkūciņas pavisam noteikti ir viens no tiem saldajiem ēdieniem, kas ir ne tikai gards, bet arī ērti ēdams. Un kā pierāda plašais recepšu klāsts – pagatavošanas iespējas ir teju bezgalīgas.
Jāatgādina, ka mafini un kapkeiki pavisam noteikti nav viens un tas pats. Kāda tad ir atšķirība starp abiem saldajiem ēdieniem? Mafini jeb kēksiņi ir mīklas izstrādājums, kuram pa virsu nav nekā, vai uzbērtas sausās sastāvdaļas, piemēram, pūdercukurs, rozīnes, mandeļu skaidiņas un citas.
Mafins par kapkeiku jeb glazūrkūciņu top brīdī, kad gardās mīklas pamatnes tiek izdekorētas ar mitru, saldu un gaisīgu glazūru, kas pagatavota no sviesta, olu dzeltenumiem, olu baltumiem, svaigā siera vai kā cita. Tāpēc, ka mazajai kūciņai papīra formiņā ir grezna "cepurīte", droši var saukt to par glazūrkūciņu.