Konservēti tomāti, tāpat kā konservētas pupiņas, kukurūza un citi gardumi, ir viens no tiem produktiem, ko ērti turēt mājās kā rezerves variantu reizēm, kad vakariņu galdā vajag celt ko pietiekami interesantu un apetīti rosinošu.
Protams, konservēti tomāti nebūs gluži tas pats, kas svaigi sārtie dārzeņi, taču gatavošanai aukstajos mēnešos tie ir pat pateicīgāki. Tas tāpēc, ka no iekonservētajiem tomātiem var pagatavot garšas ziņā bagātīgākas zupas un izteiksmīgākas mērces.
Tieši tāpēc Tasty.lv esam apkopojuši 14 garšīgas receptes, kurās likt lietā tomātu bundžu. No tās var pagatavot gardus liellopa vai vistas gaļas sautējumus. Sablendēt rudenīgā krēmzupā vai pievienot neparastajai laša soļankai. Vēlajās brokastīs konservētie tomāti garšos izcili kopā ar cepeškrāsnī ceptām olām. Bet nesteidzīgos vakaros ar tiem var pagatavot tortiljas vai kādu sacepumu, kur pamatā liktas gaisīgas baltmaizes šķēlītes.