Atkarībā no tā, kas palicis pāri pēc svētku maltītes, nākamās dienas pusdienas var plānot dažādos virzienos. Var izvārīt gardu zupu, izmantojot cepeša un citu gaļas ēdienu pārpalikumus. Vārot buljonu, var izmantot dažāda veida gaļu. Zupai var pievienot arī pārpalikušo cepto dārzeņu gabaliņus, kā arī marinēto gurķīti var iegriezt pašās beigās.
Tikpat efektīvs pāri palikušo ēdienu izmantojums ir tos pievienojot sacepumam. Izvēlies kādu no sacepuma receptēm un vai nu receptē piedāvātās sastāvdaļas papildini ar svētku pusdienu pārpalikumu gabaliņiem vai pat daļēji tās aizvieto. Sacepumā tu vari droši ielikt arī neapēstos zaļos salātus, tos smalki sagriežot. Neatsverams palīgs dažādu sīku pārpalikumu izmantošanā ir plācenīši un pankūkas. Mīklai pievieno smalki sagrieztus visdažādākos dārzeņus vai gaļu un cep plācenīšu vai pilda pankūkas.