Kad tiek runāts par veselīgu uzturu vai diētām, aizvien biežāk tiek piesaukta arī tītara gaļa un tās labās īpašības, kas palīdz ar ēšanu nepieņemties svarā. Tas tāpēc, ka tītara gaļa ir samērā liesa un tajā ir daudz proteīnu, un to īpaši ir iecienījuši sportiska dzīvesveida kopēji. Salīdzinot ar cūkgaļu vai liellopa gaļu, tītara gaļā ir arī mazāk kaloriju. Kāpēc gan nepamēģināt ko veselīgāku par ierasto cūkas karbonādi vakariņās?
Tā kā tītara gaļai ir salīdzinoši maiga garša, no tās izdosies burvīgas gaļas bumbiņas, frikadeles un kotletes. Vēl labāk tītara maltā gaļa garšos, ja tai pievienos smalki sarīvētus dārzeņus, piemēram, burkānus. To var gatavot arī pēc indiešu tradīcijām, pusdienās vai vakariņās pasniedzot garšvielām bagāto kariju ar rīsiem.
Bet, ja ir vēlēšanās pieturēties pie klasiskām vērtībām, iesakām pamēģināt biešu zupu ar tītara gaļu. Ja pieliekamajā aizķērušies vēl pietiekami daudz ķirbju, tad noteikti tie jāpamēģina ar tītara gaļu, veikli apcepti vokpannā. Kādā vieglākā pusdienu reizē ideālas būs tītara kotletes kopā ar kuskusu, kam pievienotas svaigās piparmētras un garda gurķu mērcīte.