lasis, garšaugi, pipari, eļļa, gatavot ēst, pētersīļi, zivis
Foto: Shutterstock

Lasis pavisam noteikti nav tā zivs, ko baudīt katru dienu. Bet, kad ir nolemts, ka vakariņās galdā jāliek tieši sārtā un tik garšīgā zivs, iespējas, kur izpausties, ir. Nedēļas vidus šādai mazliet izmeklētākai sastāvdaļai ir īsti piemērots, jo nedēļa ir ieskrējusies, un sevi var palutināt ar mazliet nesteidzīgāku maltīti.

Lasis brīnišķīgi garšo izcepts vesels cepeškrāsnī, sapildīts ar citroniem un garšaugiem. Īpaši sulīgam rezultātam iesakām lasi cept sāls "mētelītī" – uz cepamās pannas izber aptuveni 500 gramus sāls (var pat vairāk), pa virsu liek lasi, bet lasim pa virsu atkal ber krietnu kārtu sāls.

Bez cepeškrāsnī gatavotas zivs, lasi var izvārīt arī gardās zupās – piemēram, pagatavojot vienkāršu zupu, soļanku vai krēmzupu. Bet kūpināta laša cienītāji noteikti novērtēs plaucētās mīklas un laša uzkodu, gaisīgo laša suflē vai griķu pankūkas, kurām klāt likts lasis. Izvēlies īsto recepti un – lai garda maltīte!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!