lēcas, ķirbji, sautējums, ragū, pusdienas
Foto: Shutterstock

Pat ja Lielais gavēnis ieturams pirms Lieldienām, gaidot Ziemassvētkus, pārdomu laikā ir vērts atteikties no pārmērībām, veltot šo laiku maltītēm, kurās nav to sastāvdaļu, kas liek mums šaustīt sevi par apēsto. Pats galvenais, ko mēs aicinām – ieturot gavēni pirms Ziemassvētkiem, atteikties tikai no tā, kas katru pašu varētu ievilināt kārdinājumos. Citam tā klasiski būs gaļa un piena produkti, vēl kādam saldumi un deserti, bet daži izvēlēsies atteikties no sāls.

Lai kādu ceļu arī izvēlētos, svētku gavēņa laikā iesakām padomāt par vienkāršajiem ēdieniem, kas nāks tikai mūsu uzturam par labu. Tāpēc gavēņa laikā galdā liksim dārzeņu ēdienus – zupas, sacepumus un citus gardumus. Šajā laikā neatteiksimies arī no zivīm, kā arī dažādosim ēdienkarti ar pākšaugiem, piemēram, lēcām, turku zirņiem, pupiņām. Lai sākas četras nedēļas bez gaļas un citiem kārdinājumiem!

Grūbu salāti ar kūpinātu makreli, āboliem un zaļumiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!