Darba nedēļas pats sākums, šķiet, paiet nemitīgā skriešanā, lai paspētu veiksmīgi uzsākt jauno darba cēlienu. Kad visu dienu bizots vai attiecīgi pavadītas garas stundas birojā, vakariņās bieži vien negribas neko gatavot, jo ir milzu nogurums. Tāpēc, lai paēstu un taupītu tik vērtīgo laiku, esam apkopojuši zupu receptes, kuras jāgatavo vien pusstundu – ātri, nesāpīgi un gardi!
Sildošo zupu, kuru pagatavošana reizē arī neprasa krietnu laika sprīdi, pamatā pārsvarā ir buljona kubiņš garšai (apliets ar verdošu ūdeni, protams) un dārzeņi, kas neprasa ilgu vārīšanu. Tāpēc vienas no pateicīgākajām zupām gatavošanai steidzīgajiem ir konservētu tomātu zupas. Tās tad arī papildina ar citām, sev tīkamām sastāvdaļām.
Bet ziemīgajos vakaros, kad logi ir vēja piepūsti un tā vien gribas sasildīties, vēderu priecēs krēmzupas un biezzupas. Ja joprojām pagrabā vai pieliekamajā aizķēries kāds oranžs ķirbis, tas jāliek lietā. Ķirbim piestāvēs ne vien turku zirņi vai lēcas, bet arī kāds paša apgrauzdēts maizes gabaliņš, kuram pievienoti ķiploki.
Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām
Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!
Vienkāršais rāmen - nūdeles buljonā
Stāsts ir par nūdelēm buljonā, kas man tas bija vesels piedzīvojums - kā es vispār iepazinu tādu rāmenu, kā to pagaršoju un kā pēc tam nolēmu atkārtot mājās.
Zaļo zirnīšu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu
Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.
Gardā siera desas zupa
Gardā siera desas zupa - pagatavot pratīs pat bērni. Un siera desa šai sātīgajai zupiņai piešķirs patīkamu kūpinājuma noti.
Ātrā Savojas kāpostu zupa spāņu gaumē ar čorizo desu
Zupa, kurā šoreiz izcelsies nevis pievienotās garšvielas, bet gan pašas sastāvdaļas – Savojas kāposts, kartupeļi, sīpoli un kreptīgās čorizo desas šķēlītes. Ja nu bez sāls un pipariem absolūti nevar iztikt, tad zupai pievieno drusciņu garšvielu.
Riekstu jeb sviesta ķirbja zupa ar tomātiem un sarkanajām lēcām
Pavisam vienkārši pagatavojama fiksā zupa pusdienām. Šķīvī veselīgais un maigās garšas riekstu ķirbis mīsies ar novārītajām sarkanajām lēcām. Patīkamākai garšai pievienoti arī tomāti, aromātiskais ķiploks un nedaudz garšvielu.
Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē
Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.
Puķkāpostu ābolu krēmzupa
Krēmīga, saldskābena, lieliska puķkāpostu krēmzupa. Āboli tai piešķir īpašu vieglumu un izsmalcinātību. Gan āboli, gan puķkāposti pirms vārīšanas tiek viegli apcepti sviestā, piešķirot zupai riekstainu noti.
Ātrā konservēto tomātu krēmzupa
Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.
Ātrā siera zupa
Ātrā siera zupa - 30 minūtes un gatavs!