Darba nedēļas pats sākums, šķiet, paiet nemitīgā skriešanā, lai paspētu veiksmīgi uzsākt jauno darba cēlienu. Kad visu dienu bizots vai attiecīgi pavadītas garas stundas birojā, vakariņās bieži vien negribas neko gatavot, jo ir milzu nogurums. Tāpēc, lai paēstu un taupītu tik vērtīgo laiku, esam apkopojuši zupu receptes, kuras jāgatavo vien pusstundu – ātri, nesāpīgi un gardi!
Sildošo zupu, kuru pagatavošana reizē arī neprasa krietnu laika sprīdi, pamatā pārsvarā ir buljona kubiņš garšai (apliets ar verdošu ūdeni, protams) un dārzeņi, kas neprasa ilgu vārīšanu. Tāpēc vienas no pateicīgākajām zupām gatavošanai steidzīgajiem ir konservētu tomātu zupas. Tās tad arī papildina ar citām, sev tīkamām sastāvdaļām.
Bet ziemīgajos vakaros, kad logi ir vēja piepūsti un tā vien gribas sasildīties, vēderu priecēs krēmzupas un biezzupas. Ja joprojām pagrabā vai pieliekamajā aizķēries kāds oranžs ķirbis, tas jāliek lietā. Ķirbim piestāvēs ne vien turku zirņi vai lēcas, bet arī kāds paša apgrauzdēts maizes gabaliņš, kuram pievienoti ķiploki.