Ziemassvētki karstvīns piparkūkas
Foto: Shutterstock
Neatstāj visus gatavošanas darbus uz svētku dienām. Šo un to vari pagatavot jau šajās dienās. Tu joprojām vari paspēt izcept kēksus, kuriem nepieciešams laiks nobriešanai. Tu vari izvārīt dzērveņu mērci cepetim vai arī pagatavot kādu citu augļu un ogu čatniju. Turklāt mērce garšos daudz labāk, ja tai būs bijis dots laiks nedaudz pastāvēt un tās garšām - sadraudzēties.

Tu vari gatavot jau dažādas kārumu dāvaniņas - izcept sviesta cepumiņus, kas ļoti labi saglabājas saldētavā līdz svētkiem, un izvārīt dzintarainu apelsīnu ievārījumu, to pildot glītās, mazās burciņās, vai ugunīgi sarkano čili ievārījumu, kas tik lieliski sader ar Ziemassvētku sarkano dekoru noskaņu.

Un, protams, tava ģimene novērtēs, ja šajā laikā ik pa brīdim izcepsi piparkūkas, kuru smarža ir tik jauks Ziemassvētku tuvošanās vēstnesis. Vakarā, kad dienas darbi pabeigti, saraksti un izplāno Ziemassvētku galda ēdienkarti. Pārdomā, ar ko cienāsi savus mīļos un kādus pārsteigumus tu vari pagatavot draugiem mazās dāvaniņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!