Kartupeļi, burkāni, bietes, kāļi, saldie kartupeļi un kas tik vēl ne – ziema ir īstais laiks, kad mieloties ar dārzeņiem, kas izrakti no zemes. Sildošas zupas un krēmzupas, kārtīgi veģetārie sacepumi un pat kūkas – to visu ir iespējams pagatavot ar sakņu dārzeņiem.
Ne velti saldā biete ir tik mīlēta mūsu virtuvēs, jo no tās varam pagatavot garšīgus salātus, sātīgus borščus un, kā izrādās, pat saldas kūkas. Bietēm piemīt unikālā īpašība kombinācijā ar šokolādi, vienalga, balto, piena vai tumšo, radīt patīkamu garšu sprādzienu mutē. Un kur nu vēl bez dārzeņu sacepumiem, kur bietes liktas kopā ar kartupeļiem, saldajiem burkāniem un kāļiem.
Kas jāatceras par sakņu dārzeņiem, tos gatavojot? Galvenais ir nepārcept un nepārvārīt, un otrādi – negatavot pārāk īsu laiku. Ja zupā vāri vairākus dārzeņus, pievieno cietākos vispirms, bet tos, kuri būs gatavi ātrāk – gatavošanas laikā. Tāpat ar pietāti jāgatavo dārzeņi cepeškrāsnī, jo, ja tie būs sastumti lielā kaudzītē, paliks neizcepušies. Vairāk par dārzeņu gatavošanas mazajām kļūdām lasi šeit.