Grēcīgi gardais un kārdinošais saldums šokolādes brūnītis jeb braunijs jau vairākus gadus izkarojis atsevišķu atzīmējamo dienu. Šokoholiķi šo gardumu iemīlējuši tik ļoti, ka 8. decembris ik gadu ir diena, kad Amerikas Savienotajās valstīs un daudzviet citur pasaulē tiek atzīmēta Brūnīša diena (Brownie day). Tāpēc tai par godu arī Tasty.lv esam apkopojuši piecas nepieklājīgi kārdinošas un gardas receptes saldākai otrdienai.
Kas tad īsti ir brauniji jeb brūnīši? Tā ir bagātīgas šokolādes garšas kūka, kas sagriezta kvadrātiņos – brūnīšos. To var saukt arī par kūkas un cepumu krustojumu neparastās un ļoti patīkamās garšas dēļ. Brūnīšus klasiski gatavo no miltiem, cukura, tumšās šokolādes vai kakao pulvera un olām.
Brūnīši var atgādināt kā sulīgu biskvītkūku, tā mīkstu šokolādes konfekti. Kad pamata recepte apgūta, šokolādes brūnīšus var papildināt ar visdažādākajām garšām un piedevām – šokolādes gabaliņiem, riekstiem, putukrējuma vai šokolādes krēma virskārtu, piparmētrām un daudz ko citu.