salāti burkā zirņi makaroni
Foto: Shutterstock
Kad aiz loga svilpo vējš, biežāk līst nekā snieg, tad katrs, kas būs paņēmis pusdienu pauniņu, lai varētu paēst darba vietā uz vietas, sev uzsitīs uz pleca par čaklumu iepriekšējā vakarā.

Lai vēsajā laikā ēdiens sniegtu sātu, ļoti piemēroti ir dažādi makaronu salāti vai pupiņu un zirņu salāti, pilngraudu maizes sviestmaizes, kuras atsvaidzina dažādi marinēti sīkumiņi. Līdzņemšanai ļoti ērti ir vrapi, kas satur pildījumu un neļauj tam ēšanas brīdī slīdēt nekur projām.

Saliekot salātus līdzņemšanai burkā, jāievēro daži pamatprincipi, lai salāti saglabātu savu svaigumu un apetīlīgumu līdz darba dienas pārtraukumam. Vispirms trauka apakšā liec smagākās sastāvdaļas, piemēram pupas, zirņus, makaronus. Pēc tam liec gaļu, sieru un citas vidēji smagās sastāvdaļas. Tām pa virsu uzliec marinētās piedevas, lai to garšīgās suliņas sasūktos apakšējos slāņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!