Ziemassvētki tuvojas un laiks sāk ritēt arvien straujāk. Tik daudz ko jāpasēj šajā laikā padarīt, un neviens vien lauza galvu, ko uzdāvināt draugiem un kuplajai ģimenei. Ļoti sirsnīgas un jaukas dāvaniņas varēsi sasaiņot, ja izcepsi dažādus cepumiņus.
Tu vari veidot glītas cepumu pauniņas, tajās liekot viena veida cepumiņus vai sajaukt dažādus. Ikviens šādas dāvanas saņēmējs novērtēs tavas pūles un pievienoto sirds mīļumu smaržīgajam kārumam. Ja draugu ir daudz un ģemene liela, sāc cept cepumus jau tagad, izcepot ik pa laikam kādu jaunu cepumu veidu. Līdz svētkiem glabā cepumus slēgtā traukā. Tā līdz Ziemassvētkiem būsi sakrājusi burvīgus, smaržīgus brīnumus, kurus tev atliks tikai glīti iesaiņot.
Cepumus var likt maisiņos - gan caurspīdīgos, gan gaumīgās papīra tūtiņās, tos var salikt nelielos tornīšos vienu virs otra un apsiet ar aukliņu vai lentīti.
Vaniļas cepumi pēc 19. gadsimta receptes
Trausli, smaržīgi un ļoti garšīgi. Ar bieza ievārījuma palīdzību salipina kopā divus cepumus, veidojot nelielu kūciņu. Svarīgi cepumus necept pārāk ilgi, tiem ir jābūt gaišiem.
Sviesta cepumi ar šokolādes glazūru un valriekstu pusītēm
Gardie smilšu mīklas cepumiņi ar tumšās šokolādes glazūru un valriekstu pusītēm greznos ikvienu svētku galdu. Tos var arī iesaiņot mazās paciņās un pasniegt draugiem dāvanā.
Cepumi 'Sēnītes' gluži kā bērnībā
"Mana ģimenes "firmas" recepte ir "Sēnītes". Tā ir iegūta no mammas vecās pierakstu klades un bēniņos atrastās pannas. Tās tiek liktas galdā katros svētkos un nestas arī citiem kā cienasts," par savu ģimenes gardāko recepti stāsta Signe Griķe. Viņa to iesūtījusi Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursam. Piedāvājam to izmēģināt arī ikvienam Tasty.lv lasītājam!
'Garibaldi' cepumi ar rozīnēm
Kraukšķīgi cepumi ar vidū paslēptām rozīnēm. Ātri pagatavojami un smaržīgi. Īpaši labi garšos kopā ar kādu bumbiņu vaniļas vai plombīra saldējuma.
Košie smilšu mīklas zvaigžņu cepumi ar cukura glazūru
Pavisam viegli pagatavojami sviesta mīklas cepumi, kuru pagatavošanā noteikti iesaisti arī bērnus. Cepumus rotā ar paša pagatavotu cukura mastiku. Košie cepumi būs īsts gardums un bērnu ballītes ēdiens.
Dzērveņu cepumiņi
Piedāvājam smaržīgus un ļoti gardus dzērveņu cepumiņus. Cepumu mīkla ar dzērveņu pildījumu tiek tīta kā rulete un, griežot mīklu šķēlēs, veidojas priecīgas, sarkanas dzērveņu spirāles.
Cepumi ar šokolādes gabaliņiem un žāvētām plūmēm
Pie karstas tējas krūzes, aromātiskas kafijas vai putota kakao noteikti kārojas klāt arī kāds salds našķis. Pašu gatavoti cepumi noteikti būs labākā izvēle, tāpēc izmēģini šos grēcīgi kārdinošos cepumus, kas tev noteikti neliks vilties! Ja plūmes netīk tavām garšu kārpiņām, vari tās aizvietot ar kaltētām dzērvenēm, riekstiem vai rozīnēm.
Cukuroti mežģīņu cepumi
Grezni mežģīņu cepumi, kuri ne vien lieliski garšo, bet arī izskatās tik dekoratīvi, ka vari tos izmantot pat kā eglīšu rotājumus.
Mutē kūstoši šokolādes cepumi
Trausli šokolādes cepumi, kuri ātri vien apēdas, jo ir tik gašīgi un mutē kūstoši, ka roka pati sniedzas tiem pakaļ. Bērniem noteikti patiks piedalīties dekorēšanā, izgreznojot cepumus ar cukura glazūras rakstiem.
Šokolādes un mandeļu cepumi ar pūdercukuru
Šie šokolādīgie mandeļu cepumi izskatās tik kārdinoši un ziemīgi, ka pirmā sniega gaidās tā vien gribas ļaut vaļu bērnišķīgai sajūsmai un slepus nolaizīt saldo pūdercukura kārtiņu.
Tumšās šokolādes cepumi ar baltās šokolādes glazūru
Šie cepumi neprasa nekādus komentārus, jo, kā zināms, šokolādes nekad nemēdz būt pārāk daudz. Vienkārši pagatavo un izbaudi katru kumosu!
Lazdu riekstu un šokolādes 'biscotti'
Ja tev mājās nav lazdu riekstu, nebēdā - izmanto tos, kuri tev ir pieejami. Itāļi biscotti pagatavošanai parasti izmanto mandeles un bauda šos bezgala gardos cepumus ar tasi kafijas.
Zemesriekstu-dateļu cepumi
Katrā kumosā sajūtamie rieksti, rozīnes un dateles, padara šo cepumu garšu neatvairāmu. Jau tos gatavojot, radīsies vēlme ar pirkstu iebraukt mīklas bļodā.