Jāatzīst, šogad ir īsta ķirbju pārpilnība. Vēl tagad pa kādam oranžam eksemplāram var sastapt virtuvē. Mēs paejam tam garām, paskatāmies un nodomājam: "Vēlāk kaut ko uztaisīšu!" Lai domas novestu pie darbiem, ir jāķeras pie lietas – decembrī joprojām ir aktuālas ķirbju ēdienu receptes.
Ķirbju krēmzupām un biezzupām ir neskaitāmas nokrāsas – ķirbim var pievienot kartupeļus, burkānus un pat ābolus, gatavajā zupā klāt piebērt grauzdiņus, bekonu un sēkliņas. Vai arī padarīt to interesantāku, piešaujot klāt drusciņu sarkano lēcu. To īsto un vienīgo ķirbju zupas recepti atrast nemaz nav tik grūti, atliek vien piemeklēt garšu kārpiņām tīkamāko.
Bez zupām, ir vērts dažādos ēdienos celt godā atšķirīgu šķirņu ķirbjus. Piemēram, krāsnī uzcept spageti ķirbi, kuru pēc tam kāri izkasīt ar dakšiņu. Parasto oranžo ķirbi var pagatavot sautējumā vai apcept cepeškrāsnī. To pašu var darīt ar sviesta jeb riekstu ķirbi.