Ruleti parasti pasniedz sagrieztu šķēlēs, dodot iespēju ēdājiem aplūkot krāšņo pildījumu un glītās tinuma spirāles. Tās ikvienam liks novērtēt saimnieces prasmi un pūles, lai gan arī cepetis bez pildījuma prasa meistarību pie plīts. Toties nelielu ruletīšu priekšrocība, piemēram, pildītas vistas filejas, ir tā, ka nav jāuztraucas par ruletes griešanu, tās izjukšanu vai neizjukšanu, katrā porcijā liekot vienu rullīti. Tad katrs ēdājs mazo noslēpumu var atklāt uz sava šķīvja.
Piedāvājam no Tasty pavārgrāmatas 16 atraktīvas un kārdinošas idejas ruletēm un tīstoklīšiem, kas derēs gan siltajām maltītēm, gan aukstajām uzkodām, svinot svētkus.
Cūkgaļas karbonādes rulete ar žāvētiem augļiem
Aromātisks un bagātīgs svētku cepetis - rulete ar žāvētiem augļiem, ķiplokiem un rozmarīnu. Piemērota lielam ēdāju pulkam.
Vistas filejas un bekona ruletītes ar žāvētiem ķiršiem
Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.
Laša rullīši ar kaperiem un rukolu
Restorāna cienīga maltīte, kuru vari pagatavot mājās un būt īsts šefpavārs! Nelielās laša ruletītes noteikti izpelnīsies atzinību no ēdājiem. Bet garšas kārpiņas sajūsmā dancos, kad baudīsi lasi kopā ar kaperiem un rukolu.
Interesantā dārzeņu un riekstu pildījuma mīklas rulete
Fantastiski garda dārzeņu rulete, kurai kraukšķīgumu piešķirs ne tikai pati mīkla un sezama sēkliņas, kas uzkaisītas pa virsu, bet arī neliels, paslēpts gardums - sasmalcināti rieksti starp mīklas kārtām. Šis būs interesants veids, kā papildināt ne tikai pusdienu ieradumus ar ko vizuāli vienkāršāku, bet arī gardums, kuru paņemt līdzi un ēst visas dienas garumā.
Truša rulete ar kartupeļu biezeni un sviesta pupiņām
Latvieši ir ēdāju tauta, tas nevienam nav noslēpums. Latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās. Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas šomēnes sasniegusi lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!
Strūdele ar jēra gaļu un saulē kaltētiem tomātiem
Jēra gaļas strūdele ar saulē kaltētiem tomātiem prasīs zināmas virtuves iemaņas, tomēr rezultāts ir ieguldīto pūļu vērts. Pagatavo īpašai svinību reizei un novērtē!
Kabaču rulete ar sēnēm
Neparasta, ļoti garšīga un interesanta uzkoda mājas viesībām - no kabacīšiem un sēnēm.
Pankūku rullīši ar lasi
Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!
Pildīti laša rullīši
Pildīti laša rullīši pasniedzami kopā ar sālsstandziņām.
Laša rulete
Izsmalcināta aukstā galda uzkoda - laša rulete.
Cūkgaļas rulete ar burkāniem un sieru
Cūkgaļas rulete ar burkāniem un sieru - garda uzkoda aukstajam galdam.
Baklažānu rullīši ar sieru
Baklažānu rullīši ar sieru - gardi gan aukstā gan karstā veidā.
Pildītie aknu pankūku uzkodu rullīši
Neparasta uzkoda viesību galdam - rullīši, kas pagatavoti no aknu pankūkām, sēnēm un burkāniem. Savdabīga un neticami laba garša, izmēģiniet un sapratīsiet, ka šī recepte ir tā vērta, lai to atkārtotu vēl un vēl.
Graudu maizes rullīši ar vistas fileju
Ja meklē svaigas idejas brokastīm, launagam vai ballīšu uzkodām, izmēģini šo recepti. Graudu maizes rullīši garšos labi garšos gan auksti, gan karsti - ar dažādām aukstajām dip mērcēm.
Vistas filejas rullīši ar kartupeļu biezeni un siera mērci
Vakariņas īstiem siera faniem - kartupeļu biezenis ar sieru, vistas filejas rullīši ar sieru, un tam visam pāri - siera mērce! Ieteikums ēdienam pievienot mazāk sāli nekā parasti, jo cietais siers pats par sevi ir visai sāļš.
Melno plūmju un bekona tīstoklīši
Melnās plūmes satītas bekonā un krāsnī kraukšķīgi apceptas ir perfektas, nelielas startera uzkodiņas, kuru pagatavošanai būs vajadzīgas tikai divas sastāvdaļas. No dotā daudzuma sanāks 27 tīstoklīši.