Lielā piparkūku kolekcija svētkiem: no medus piparkūkām līdz vienkāršai glazūrai
Foto: Shutterstock

Šķiet, Ceturtā advente pienākusi tik ātri, ka nepaspējām ne samirkšķināt acis. Līdz Ziemassvētkiem un brīnumu pilnajam vakaram palikušas vien četras dienas, tāpēc svētdiena ir ideāli piemērota, lai sagatavotu mīklu cepšanai uz svētkiem vai paspētu sacept laicīgi tās piparkūkas, kuru mīklu nav nepieciešams noturēt pāris dienas.

Ja esi klasisku vērtību piekritējs, tad iesakām gatavot medus piparkūkas – tās sanāks vienmēr, un nebūs jāuztraucas, ka kādam ēdājam varētu negaršot. Bet, ja meklē receptes kārumu dažādošanai, iesakām pamēģināt pievienot piparkūkām īpašas sastāvdaļas, piemēram, ķimenes vai pat lavandu ziediņus.

Īpaši smaržīgas piparkūkas sanāks, ja mīklai klāt pierīvēsi arī kaltētas citrusaugļu miziņas, piemēram, apelsīnu, citronu vai greipfrūtu. Bet izceptās piparkūkas neaizmirsti izdekorēt ar saldu pūdercukura glazūru – to vislabāk gatavot no stingri sakulta olu baltuma, kam pievienots pūdercukurs un pavisam nedaudz citronu sula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!