10 kārdinošas kūkas saldam Ziemassvētku vakariņu finišam
Foto: Shutterstock

Katras kārtīgas svētku maltītes noslēgums ir burvīgs saldais ēdiens. Ja Ziemassvētkos māja pilna ciemiņu, tad liela, kārdinoša kūka vai torte būs īstais veids, kā palutināt ēdājus pēc brangajām svētku vakariņām, katram uz šķīvja liekot pa gabaliņam grēcīgā salduma. Tāpēc piedāvājam 10 burvīgas kūkas, ko pagatavot viesiem.

Ziemassvētku garšas kūkās pavisam noteikti ir dzērvenes, āboli un šokolāde. Ja kūkai pievienota vēl drusciņa kanēļa, tad smarža vilināt vilina nokniebt ar dakšiņu kādu kumosiņu un nobaudīt. Ja esi apņēmības pilns, svētkos vari pagatavot kādu cepto siera kūku, klāt liekot ābolus, brūklenes, dzērvenes vai, piemēram, rotāt ar vīģēm. Šokoholiķiem noteikti patiks sātīga torte ar kakao biskvītu un izkausētas šokolādes glazūru, vai tradicionālā franču šokolādes rulete jeb "stumbrs".

Priecīgus un gardus Ziemassvētkus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!