Katras kārtīgas svētku maltītes noslēgums ir burvīgs saldais ēdiens. Ja Ziemassvētkos māja pilna ciemiņu, tad liela, kārdinoša kūka vai torte būs īstais veids, kā palutināt ēdājus pēc brangajām svētku vakariņām, katram uz šķīvja liekot pa gabaliņam grēcīgā salduma. Tāpēc piedāvājam 10 burvīgas kūkas, ko pagatavot viesiem.
Ziemassvētku garšas kūkās pavisam noteikti ir dzērvenes, āboli un šokolāde. Ja kūkai pievienota vēl drusciņa kanēļa, tad smarža vilināt vilina nokniebt ar dakšiņu kādu kumosiņu un nobaudīt. Ja esi apņēmības pilns, svētkos vari pagatavot kādu cepto siera kūku, klāt liekot ābolus, brūklenes, dzērvenes vai, piemēram, rotāt ar vīģēm. Šokoholiķiem noteikti patiks sātīga torte ar kakao biskvītu un izkausētas šokolādes glazūru, vai tradicionālā franču šokolādes rulete jeb "stumbrs".
Priecīgus un gardus Ziemassvētkus!
Ziemassvētku šokolādes rulete franču gaumē
Šokolādes rulete koka stumbra veidolā (Yule log) ir neatņemams franču Ziemassvētku un Jaunā gada svētku galda kārums. Noslēdzošo rotājumu var veidot ar šokolādes skaidiņām, šokolādes lapiņām, ar vienkāršu pūdercukura sniedziņu, cukura pērlītēm.
Kārdinoši sārtā biešu un baltās šokolādes torte
Oriģināla, krāšņa un dievišķi garda kūka ar unikālām un tortēm neierastām sastāvdaļām. Kas to būtu domājis, ka parastās sarkanās bietes var pasniegt kā saldu desertu? Iesakām pirms pasniegšanas viesiem nemaz neteikt, kas kūkā paslēpies, noslēpumu atklājot vien tad, kad kūkas gabaliņi jau notiesāti.
Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm
Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu.
Sniegbaltā Filadelfijas siera kūka ar vīģu cepurīti
Skaisti balta, kārdinoša un patīkami salda Filadelfijas siera kūka ar burvīgām vīģu daiviņām virspusē.
Kārdinošā šokolādes kūka ar piparmētrām
Izteikti smaržīgs kakao un piparmētru biskvīts, pat veseli divi, kam virsū ziesta ar piparmētrām piesūcināta šokolāde. Tik grēcīgi gardam un izskatīgam šokolādes gabaliņam pretoties grūti. Un ak, cik gardi! Turklāt pagatavošana ir itin viegla, jo nepieciešamo sastāvdaļu klāstā nav nekā sveša.
Ābolu biskvītkūka ar karameļu mērci
Burvīga, maiga ābolkūka ar pikantu kanēļa garoziņu. To pasniedz ar karameļu mērci, kurai pievienots nedaudz jūras sāls. Tas mērci padarīs īpaši gardu un šoreiz parastā galda sāls nedos pareizo garšu.
Dzērveņu un ābolu drumstalkūka
Rudenīgs kārums ar dzērvenēm un āboliem, papildināts ar trauslajām sviesta un auzu pārslu drupačām. Var izmantot gan svaigas, gan saldētas dzērvenes, kā arī to vietā var izmantot brūklenes.
Ābolu tarte svētkiem
Vienkārši un ātri pagatavojama ābolu tarte ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Saldumam un zeltainumam āboli pirms cepšanas apsmērēti ar medu un apkaisīti ar pūdercukuru.
Ābolu un kanēļa tējas kūka ar karameļu mērci
Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!
Gaisīgā šokolādes rulete ar vaniļas krēmu
Burvīga, gaisīga, mutē kūstoša šokolādes rulete ar krēmsiera maigo pildījumu. Ir grūti iedomāties vēl gaisīgāku kūku, jo šīs kūkas izcepšanai netiek izmantota ne karote miltu.