Piedāvājam 12 viegli un ātri realizējamas kārumu idejas. Tās neviena tev neaizņems ilgāk laiku kā stundu, bet lielāko daļu no tām izcepsi pat pusstundas laikā.
Siera vītais pīrāgs Balkānu gaumē
Šo pīrāgu var ļoti ātri izcept, izmantojot gatavo kārtaino mīklu. Tradicionāli Balkānos šo pīrāgu pilda ar sieru, bet pildījumam var izmantot arī gaļu, biezpienu, sēnes, dažādus augļus un ogas.
Biskvīta rulete ar aveņu ievārījumu
Biskvīta rulete ar aveņu vai kādu citu ievārījumu lielisks papildinājums pie tējas vai kafijas.
Saldā rulete ar piparkūkām
Kuram gan negaršo saldā šokolādes "desa"? Izmēģini Ziemassvētku versiju - ar piparkūkām!
Biezpiena mīkstie cepumi
Vienkārši biezpiena mīkstie cepumiņi, ne pārāk saldi un ne pārāk trekni. Neliels gardumiņš pie pēcpusdienas tējas. Var pasniegt arī ar medu vai ievārījumu.
Gardās siera standziņas
Tik vienkārši un ātri pagatavojamās siera standziņas var izcept pat tad, kad ciemiņi ir jau ieradušies, ja tik mājās ir kārtainās mīklas paciņa un siers.
Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas
Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.
Biezpiena un auzu pārslu cepumi
Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.
Citronu smilšu cepumiņi
Citronu cepumi ir biezi, viegli piepūtušies un vidiņā joprojām nedaudz mīksti un tiem ir tik patīkama citronu garša un aromāts. Tos var pasniegt ar tēju un kafiju, pirms pasniegšanas apkaisot ar pūdercukuru. Tos var izmantot, lai starp diviem cepumiņiem iesmērētu kādu biezu džemu vai sviesta krēmu. Tiem pat pirms cepšanas ar mazāku glāzīti vidiņā var iespiest iedobi, kuru uzpilda ar ievārījumu. Pēc tam cepumus cep kā aprakstīts receptē.
Brūnā sviesta cepumi ar šokolādes gabaliņiem kēksiņu formiņās
Mīklai tiek izmantots cepts, viegli apbrūnināts sviests. Cepumu garša kļūst īpaši bagāta un riekstaina. Tā kā sviests tiek kausēts, tradicionālā veidā cepti cepumiņi sanāktu plakani un mīkla plūstoša. Tomēr, izmantojot kēksiņu formiņas, mīklai nav iespējas plūst un tecēt, un izmainīt iecerēto cepumu formu. Ar šo mīklas daudzumu iznāks 12 cepumi.
Mazie banānu un valriekstu kukulīši dāvināšanai
Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.
Mīksti medus mafini, kuros paslēpies muslis
Pasakaini smaržīgi medus un piparkūku garšvielu mafini, kuros iecepts arī kraukšķīgs riekstu, auzu pārslu, žāvētu augļu un ķirbju sēkliņu muslis. Mafinus var ēst gan siltus, gan aukstus, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.
Kefīra kēksiņi ar mellenēm
Vienkārši pagatavojami, mīksti kēksiņi ar gardām mellenēm. Lai mellenes cepoties neizjuktu, tās pirms iejaukšanas mīklā sasaldē. Pat, ja ogas pirktas neilgi pirms kēksiņu cepšanas, kamēr gatavo mīklu, tās ieliek saldētavā.