Mandarīnu laikam, šķiet, galu vēl tik drīz neredzēsim. Veikalos tie vēl ir kuplā skaitā, un akcijas tā vien vilina piepildīt iepirkumu grozu, lai daiviņu pa daiviņai notiesātu saldeno ziemas citrusaugli. Ja mandarīnu vienmuļā lobīšana mazliet, mazliet apnikusi – tos var likt lietā arī dažādos gardos ēdienos. Lūk, septiņi kārdinoši varianti!
Ko tad īsti iesākt ar mandarīniem? Vispirms no tiem var pagatavot atspirdzinošus burkānu salātus, kurus patīkami atsvaidzinās mandarīnu svaigums. Bērniem noteikti patiks kārdinošie našķi – mandarīni šokolādē, kurus var itin vienkārši pagatavot.
Kēksiņu cepēji var pamēģināt ko jaunu, pagatavojot biezpiena kēksiņus, kuriem pievienoti saldie augļi. Bet, ja ir vēlme ar maltītes palīdzību sasildīties, tad piemērotākā izvēle kārumniekiem būs siltā drumstalkūka, kurā bez mandarīniem izmanto arī ābolus un dzērvenes. Omulīgās brokastīs iesakām nobaudīt rīsu putru, kurai var pievienot gan karamelizētu apelsīnu, gan sulīgo mandarīnu.