ziema, zupa, pusdienas, sēņu zupa, zupa krūzītē
Foto: Shutterstock

Zupu ziemā nekad nevar būt par daudz! Kad nu jau esam sagaidījuši sniegu un salu, kas uz logiem izaudzējis skaistas leduspuķes, tā vien gribas sasildīties ar kādu karstas zupas bļodiņu. Tāpēc tagad, kad varam teikt, ka ziema ir – jāķeras pie kūpošu viru gatavošanas.

Šis nu ir īstais brīdis, kad no pieliekamā, saldētavas un ledusskapja krājumiem celt laukā vasarā un rudenī sagatavoto, tāpēc lai top smaržīgas un sildošas konservēto tomātu un sēņu zupas. Sātīgākiem garšas piedzīvojumiem iesakām skābu kāpostu zupu, bet jaunām vēsmām virtuvē – buljonzupu taizemiešu gaumē un tomātu zupu ar turku zirņiem marokāņu gaumē. Lai silti un garšīgi!

Sildoša sēņu zupa ar kazas sieru

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!