Jaunais gads Ziemassvētki galds rūķīši
Foto: Shutterstock
Ne visiem ir bijusi iespēja gatavoties Vecgada vakara svētku galda klāšanai savlaicīgi, atslogojot darāmos darbus pēdējai gada dienai. Tomēr gardus cienastus vari paspēt sagatavot arī šajā dienā. Izvēlies vienkāršāk gatavojamus, mazāk darbietilpīgus ēdienus, tad paspēsi sagatavot maltīti arī lielākam ēdāju pulkam.

Ja esi ierobežots laikā, ko vari veltīt maltītes gatavošanai, izvēlies pamatēdienam zivis, liellopa vai vistas fileju, pīles krūtiņu. Tos visus var pagatavot salīdzinoši īsā laika sprīdī. Cūkas cepeti, pirms likšanas cepeškrāsnī, kādu brīdi vāri katlā, tā tas būs daudz ātrāk gatavs, turklāt cepetis būs izteikti sulīgs un mīksts.

Tradicionālo salātu griešanā un jaukšanā būs nepieciesams ieguldīt nedaudz vairāk darba. Tomēr uz galda jau nav jāatrodas neskaitāmiem salātiem. Izvēlies pagatavot, piemēram, siļķi kažokā, jo šo salātu sastāvdaļas var arī negriezt gabaliņos, bet izmantot rupjo rīvi. Tādējādi, kad visi nepieciešamie dārzeņi novārīti, pašus salātus sajauksi samērā ātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!