kārtainie salāti, olivjē salāti, svētki, jaunais gads
Foto: Shutterstock

Klasiskie un tik pazīstamie salāti, kurus ceļam galdā teju katros svētkos, šķiet, no "modes" neizies nekad. Ne velti Jaunā gada galda karalis ir rasols. Bet bez dažādajām rasola variācijām, Jaunā gada sagaidīšanu pavadīsim, baudot arī citus ierastos gardumus, – siļķi kažokā, krabju salātus un pat siera salātus.

Neviena ballīte nav pilnīga, ja galda vidu nerotā branga rasola bļoda. Rasols svinētājiem ir tik svarīgs, ka tiek pat baudīts nākamajā rītā pēc ballītes, ļaujot "piesiet dūšu" un kļūstot par visgardākajām brokastīm pasaulē. Tāpēc, lai arī šogad kārtīgi palutinātu viesus (jo mēs taču dodoties ciemos prātojam, ko tad mums nāksies ēst), liec galdā, ja ne trīs, tad vismaz vienu salātu bļodu.

Lai garšīgi un dzirkstoši svētki!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!